Головна Новини Світ США У Пентагоні натякнули, що без рішення Конгресу Україна більше не отримає допомоги від США
commentss НОВИНИ Всі новини

У Пентагоні натякнули, що без рішення Конгресу Україна більше не отримає допомоги від США

У Пентагоні назвали "унікальним випадком" нещодавно оголошену військову допомогу Україні

15 березня 2024, 16:42
Поділіться публікацією:

У Міністерстві оборони США пояснили, що оголошення першого цього року пакету допомоги Україні у сфері безпеки на суму 300 мільйонів доларів стало "унікальною нагодою" на фоні блокування додаткового фінансування в Конгресі. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву на брифінгу зробила прес-секретар Пентагону Сабріна Сінгх.

У Пентагоні натякнули, що без рішення Конгресу Україна більше не отримає допомоги від США

Прес-секретар Пентагону Сабріна Сінгх. Фото з відкритих джерел

Також спікер прокоментувала можливість інших відомств надати Україні подібну допомогу після того, як ці гроші з'явилися у Пентагону через економію у вже укладених контрактах на заміщення переданої Києву зброї.

"Якщо будуть якісь інші контракти, які будуть укладені в рамках тендеру, ми, звичайно, дамо вам знати. Таке трапляється, але це були унікальні обставини", — зазначила Сабріна Сінгх.

За її словами, міністр оборони Ллойд Остін та президент Джо Байден вважали, що важливо використовувати ці контракти, щоб передати Україні надзвичайний пакет допомоги в умовах настання російської армії. Водночас, Сінгх не підтвердила, чи вирішила адміністрація США передати Україні далекобійні ракети ATACMS, про що повідомляли ЗМІ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — речник Палати представників США Майк Джонсон, який продовжує гальмувати допомогу Україні, у спілкуванні з сенаторами-республіканцями заявив, що буде підготовлено новий проект для підтримки нашої країни. Але в суттєво іншому вигляді, ніж схвалений у лютому Сенатом. У Білому домі вже дали зрозуміти, що саме сенатський законопроект добре відповідає потребам оборони України, а також потребам оборони Ізраїлю та іншим питанням національної безпеки США у всьому світі. Чим все може обернутися для України, США та Джонсона з його покровителями? Як події можуть розвиватись далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини