Головна Новини Світ США У Пентагоні назвали головну надію Путіна у війні проти України
commentss НОВИНИ Всі новини

У Пентагоні назвали головну надію Путіна у війні проти України

Глава Пентагону Остін заявив, що бездіяльність США поставить вільний світ під загрозу

10 квітня 2024, 09:25
Поділіться публікацією:

Глава Пентагону Ллойд Остін заявив, що національна безпека США зараз залежить від американської рішучості щодо підтримки України. За його словами, правитель РФ Володимир Путін сподівається, що західні партнери відвернуться від Києва. Як передає портал "Коментарі", про це Ллойд Остін заявив під час слухань у Сенатському комітеті з питань збройних сил, повідомляє сайт міноборони США.

У Пентагоні назвали головну надію Путіна у війні проти України

Ллойд Остін. Фото: з відкритих джерел

"Наша безпека в ці неспокійні часи залежить від американської рішучості. Путін робить ставку на те, що Сполучені Штати похитнуться, покинуть наших друзів і залишать Україну в смертельній небезпеці. Якщо Кремль переможе Україну, це підбадьорить потенційних агресорів по всьому світу, і Сполучені Штати будуть набагато менш безпечними, якщо Путін здобуде свою перемогу в Україні", — зазначив Остін.

Глава Пентагону підкреслив, що американська бездіяльність поставить вільний світ під загрозу і створить ризик "немислимих витрат і небезпек". Як пояснив міністр, Китай та інші країни спостерігають за ситуацією навколо України, діями Росії та реакцією США.

Він зазначив, що ЗСУ, незважаючи на перевагу РФ у людських та матеріальних ресурсах, зробили "чудову роботу" — змогли відвоювати близько 50% території, захопленої окупантами на початку повномасштабного вторгнення.

Остін заявив, що Україна не вимагає партнерів воювати за неї, а лише просить про засоби для підтримки власних зусиль.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент України Володимир Зеленський відкрито заявив, що якщо Конгрес США не розблокує пакет на 60 мільярдів, то наша держава програє війну, розв'язану Росією. Білий дім традиційно звинувачує у всьому республіканців, точніше – їхнє трампістське крило, яке власне і блокує просування законопроекту про національну безпеку (що включає й підтримку України). Тим часом у західній пресі з'являються публікації, які засуджують США з президентом Джо Байденом на чолі за те, що вони не змогли гідно відповісти на виклик російської загрози. Про що говорить те, що відбувається в Штатах, чи є ще шанс, що ця держава підтвердить свій статус глобального лідера? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

бандерівець

10 квітня 2024, 12:03

гнида чорножопа


Новини