Головна Новини Світ США У Пентагоні розповіли, які шанси, що Україна отримає далекобійні ракети
commentss НОВИНИ Всі новини

У Пентагоні розповіли, які шанси, що Україна отримає далекобійні ракети

Зазначається, що питання щодо передачі далекобійних ракет Києву не вирішено.

17 січня 2023, 08:00
Поділіться публікацією:

Питання надання Україні далекобійних ракет поки що має бути добре опрацьоване і тільки потім втілено в життя. США повинні перш за все зважити "за" і "проти", перш ніж прийняти рішення. Як передає видання "Коментарі", про це заявила заступник глави Пентагону США з політичних питань Колін Каль.

У Пентагоні розповіли, які шанси, що Україна отримає далекобійні ракети

Ракети. Фото: із відкритих джерел

"За далекобійними ракетами: ми продовжуємо чути цікаві зауваження щодо них. Я думаю, не зосереджуватися на конкретній (ракеті — Ред.) — це корисно. Є потреба добивати далі за лінію фронту і, не вдаючись до деталей, я скажу, що ми визнаємо цю потребу в нинішній фазі і нам варто подумати, як допомогти Україні подолати цей виклик, але я не вирішуватиму заздалегідь, що за система це може бути", — заявила заступник глави Пентагону США з політичних питань Колін Каль.

При цьому повідомляється, що танки Abrams — дуже дорога техніка, яку складно обслуговувати.

"Немає ясності щодо того, чи найкраща це відповідь на виклики, тому ми продовжимо дивитися на те, які важкі машини, включаючи танки, є сенс надати вчасно і в необхідній кількості, а також щоб забезпечити їхню підтримку для України", — підсумував заступник глави Пентагону.

Украина уже не первый месяц ведет переговоры с США о поставках дальнобойного оружия. Пока что США не дают ВСУ ракеты ATACMS для HIMARS. Дело в разногласиях по поводу ударов по целям во временно оккупированном Крыму.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи Росія здатна переламати ситуацію на фронті — чи справді війна завершиться цього року.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Китай виступив проти поставок Заходом зброї Україні: у Києві відповіли.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини