Головна Новини Світ США У Пентагоні відповіли – чи поставлятимуть й надалі Україні ракети ATACMS
commentss НОВИНИ Всі новини

У Пентагоні відповіли – чи поставлятимуть й надалі Україні ракети ATACMS

У Пентагоні не мають наміру анонсувати подальші поставки ATACMS Україні

18 жовтня 2023, 10:10 comments1648
Поділіться публікацією:

У Пентагоні відповіли на запитання, чи планують США у майбутньому здійснювати додаткові постачання далекобійних ракет ATACMS Україні. Як передає портал "Коментарі", про це на брифінгу розповіла заступник спікера Пентагону Сабріна Сінгх.

У Пентагоні відповіли – чи поставлятимуть й надалі Україні ракети ATACMS

Пентагон. Фото: з відкритих джерел

Вона зазначила, що не заздалегідь анонсуватиме зміст майбутніх пакетів допомоги Україні.

"Ми регулярно консультуємося з українцями щодо того, що їм потрібно. Але я не збираюся анонсувати нічого, що може бути включено до майбутніх пакетів", — заявила представниця Пентагону.

Варто зазначити, що США підтвердили передачу Україні ракет ATACMS. При цьому у Білому домі вирішили перестрахуватись ракети, надавши українській армії ракети, які мають обмежений радіус дії – 165 кілометрів, а не 300, як просили українці. Таку заяву зробила представник Ради національної безпеки США Едрієн Вотсон.                                  

Читайте також на порталі "Коментарі" – аналітики Інституту вивчення війни вважають, що наявність в Україні далекобійних американських ракет ATACMS може значно вплинути на ситуацію на полі бою. Наразі загарбникам доведеться адаптувати принципи використання авіації та складів з урахуванням протистояння нової зброї в руках ЗСУ.

Також видання "Коментарі" повідомляло — у РФ вже традиційно пригрозили серйозними проблемами та наслідками Україні за використання далекобійних американських ракет ATACMS. Ну, а рішення Вашингтона погодитися на постачання ракет Україні в Москві назвали "найгрубішою помилкою". Таку заяву зробив посол Росії у США Анатолій Антонов




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини