Головна Новини Світ США У Пентагоні висловилися про проліт російської ракети над Польщею: чи готові США діяти
commentss НОВИНИ Всі новини

У Пентагоні висловилися про проліт російської ракети над Польщею: чи готові США діяти

У Пентагоні заявили, що США готові захищати територію НАТО

27 березня 2024, 07:40
Поділіться публікацією:

У Пентагоні заявили, що США готові виконувати свої зобов'язання щодо захисту НАТО, у тому числі пов'язаних з російським ракетним обстрілом, який може загрожувати Польщі. Як передає портал "Коментарі", про це під час брифінгу заявила заступник речника Пентагону Сабріна Сінгх, пише "Укрінформ".

У Пентагоні висловилися про проліт російської ракети над Польщею: чи готові США діяти

Сабріна Сінгх. Фото: з відкритих джерел

"Я можу вам сказати те, що ця адміністрація неодноразово заявляла: ми захищатимемо кожен дюйм території НАТО. Якщо союзник НАТО зазнає нападу — ми, звичайно, не хотіли б цього бачити — але ми захищатимемо кожен дюйм території альянсу", — заявила Сабріна Сінгх.

Таким чином Сінгх відповіла на прохання прокоментувати заяву польської сторони про можливість поразки російських ракет, які прямують у напрямку країн Альянсу.

Водночас, представник Пентагону зазначила, що пріоритетом для США в цьому контексті залишається забезпечення України необхідним озброєнням.

"Щойно ми отримаємо пакет із додатковим фінансуванням від Конгресу, ми продовжимо озброювати Україну тим, що їй потрібно на полі бою" – висловилася представниця Пентагону.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у НАТО розглядають варіант збивання російських ракет, коли вони летять у бік території Північноатлантичного альянсу. Таку заяву зробив заступник міністра закордонних справ Польщі Анджей Шейна, повідомляє "RMF FM".

"У НАТО аналізують різні концепції, зокрема, що такі ракети слід збивати, коли вони вже дуже близькі до кордону НАТО — але це має відбуватися за згодою української сторони та з урахуванням міжнародних наслідків. Тоді ракети НАТО вражали б російські ракети за межами території дії Договору (Ред. – Альянсу)", – зазначив Анджей Шейна.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Литві здивовані рішенням Польщі не збивати російські ракети.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини