Головна Новини Світ США У Пентагоні визнали, що майбутні пакети допомоги Україні тепер залежать не від Білого дому
commentss НОВИНИ Всі новини

У Пентагоні визнали, що майбутні пакети допомоги Україні тепер залежать не від Білого дому

Пакети військової допомоги Україні стають меншими

10 листопада 2023, 07:48 comments2995
Поділіться публікацією:

США не збираються відмовлятися від своїх планів щодо підтримки України. Тому Київ може розраховувати на те, що допомога проходитиме, але є один нюанс. Нові пакети військової допомоги в рамках президентських повноважень (PDA) будуть значно меншими за обсягом, ніж раніше. Для того, щоб суттєво збільшити пакети, потрібно схвалення Конгресу, де поки що це питання зупинилося. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробила заступник спікера Міноборони США Сабріна Сінгх, пише "Укрінформ".

У Пентагоні визнали, що майбутні пакети допомоги Україні тепер залежать не від Білого дому

Пентагон. Фото: з відкритих джерел

"Ми продовжимо передавати пакети, вони просто стають меншими. Тож ми дуже просимо Конгрес ухвалити запит із додатковими асигнуваннями, який надіслав президент, аби ми могли надалі задовольняти потреби України на полі бою", – наголосила вона.

За її словами, США вже використали понад 95% із загальної суми, яка була виділена на допомогу Україні на початку російського повномасштабного вторгнення ( $62,3 млрд). Таким чином вона уточнила заяву Білого дому, де напередодні заявили про використання 96% коштів.

Сабріна Сінгх також зауважила, що адміністрація вже використала всі фонди Ініціативи сприяння безпеці Україні (USAI). При цьому в резерві ще біля $1 млрд на пакети PDA.

"Минулого місяця ми мали зустріч контактної групи (у форматі "Рамштайн", – ред.), у середині листопада буде ще одне засідання Контактної групи з питань оборони України. Союзники й партнери продовжують підтримувати Україну, ми продовжуємо підтримувати Україну тим, що їй потрібно в боротьбі", – резюмувала представниця Пентагону.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що говорять заяви, які доносяться із США: чи є ризик для України залишитися без допомоги.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

10 листопада 2023, 08:59

Нічого грошима та розкішними авто, предметами розкоші будуть стріляти, їх столько, що росіяни самі будуть просити краще надавати Україні снаряди. Чиновницької депутатської військоматівської депутатської равинської попівської розкоші стільки, що біля їх установ і сект та розкішних ресторанів увечері ніби Монако і Лас-Вегас разом. Щовечора кожен в розкішному ресторані з російським шансоном, лишає половину місячної середньої зарплати американця.


Новини