Головна Новини Світ США У Пентагоні заявивли, що постачання до України 18 нових HIMARS займе декілька років
commentss НОВИНИ Всі новини

У Пентагоні заявивли, що постачання до України 18 нових HIMARS займе декілька років

Анонсоване передавання 18 HIMARS триватиме "кілька років"

29 вересня 2022, 19:59
Поділіться публікацією:

США оголосили, що передадуть Україні додатковий військовий пакет допомоги в розмірі 1,1 мільярда доларів. Але частина озброєння буде передана нашій державі в довгостроковій перспективі. Зокрема мова йде про 18 систем HIMARS.  Про це повідомляють на сайті Пентагону.

У Пентагоні заявивли, що постачання до України 18 нових HIMARS  займе декілька років

Військова допомога США (фото з відкритих джерел)

У Міністерстві оборони США пояснили, що будуть купувати ці системи у виробника, а не вилучатимуть їх зі своїх військових складів, як це раніше було з 16 HIMARS, що відправили в Україну за розпорядженням президента Байдена.

Один із посадовців оборонного відомства заявив, що може знадобитися деякий час, аби ці HIMARS прибули до України.

"Закупівля та доставка цих систем HIMARS і відповідних боєприпасів займе кілька років. Оголошення — це лише початок процесу закупівель", – сказав чиновник. 

У повідомленні йдеться, що  в разі потреби ця довгострокова закупівля не завадить вилучити артилерійські системи з американського резерву.

"Якщо ми не інвестуємо сьогодні, щоб закупити HIMARS на майбутнє, їх не буде, коли вони знадобляться українським Збройним силам у майбутньому", – пояснив чиновник з Пентагону.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про новий пакет військової допомоги від СШАСША нададуть Україні новий пакет військової допомоги. Відтак, в його рамках наша держава отримає додаткове озброєння, зокрема, 18 РСЗВ HIMARS та іншу необхідну допомогу на 1,1 мільярда доларів. Збройні сили України отримають вісімнадцять потужних ракетних систем залпового вогню HIMARS, снаряди до них, а ще дванадцять систем для боротьби з безпілотниками Titan.  Також до нового пакету військової допомоги включили фінанси, аби можна було придбати близько 300 машин, що будуть перевозити важке обладнання, радари, засоби зв'язку, спостереження та інше спорядження для військових, зокрема, обладнання для виявлення вибухівки. А ще — там передбачено навчання українських захисників та обслуговування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

29 вересня 2022, 21:19

Тобто війна кілька років? Весь цей час нашому божевільному буде зручно в бункері? Може його по черзі до олігархічних палаців будуть запрошувати. Це не країна, за яку всім треба вмерти, справжня країна піде на смерть - для збереження свого народу. Наші корумповані, поводяться як свинопаси - поголів'я можна відновити. Кілька хряків (мабуть депутати) та кілька сотень або тисяч українкоматок, які будуть безперервно народжувати.


Новини