Головна Новини Світ США У Перську затоку зайшов підводний атомний човен США з десятками ракет на борту: що це означає
commentss НОВИНИ Всі новини

У Перську затоку зайшов підводний атомний човен США з десятками ракет на борту: що це означає

"Флорида" може нести до 154 ракет "Томагавк"

7 листопада 2023, 21:00
Поділіться публікацією:

Американський підводний  атомний ударний човен USS "Флорида" Пентагон розгорнув в районі Перської затоки. На такий крок пішли, аби  продемонструвати силу для стримування Ірану. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на представників Міноборони США.

У Перську затоку зайшов підводний атомний човен США з десятками ракет на борту: що це означає

У Перську затоку зайшов підводний човен США (ілюстративне фото з відкритих джерел)

У повідомленні йдеться, що один з чотирьох підводних човнів ВМС США, які переобладнали з ядерних ракет морського базування на наземну атакуючу зброю і командос "Томагавк". Відомо, що "Флорида" таки обладнана ядерним двигуном, вона не має ядерної зброї.

 Також відомо, що підводний човен може нести до 154 ракет "Томагавк" або до 66 командос "Морських котиків", що можуть таємно покинути судно через носові відсіки.

Автори публікації зазначають, що прибуття атомного підводного човна США, свідчить про зусилля Міноборони відмовити Іран від здійснення, проксі-атак на Ізраїль або нових атак на сили США в Іраку та Сирії.

Розгортання "Флориди в Перській затоці стало щонайменше другим у цьому році. У квітні ВМС США опублікували фотографію "Флориди", що проходить через Суецький канал на шляху до Червоного моря після розгортання в Середземному морі.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що США передадуть високоточну зброю на сотні мільйонів доларівСША продовжують оперативно реагувати на запити, які надходять від Ізраїлю. Так Вашингтон має намір передати Ізраїлю високоточні бомби на суму 320 мільйонів доларів у рамках великої угоди щодо зброї.  

ЗМІ стало відомо, що 31 жовтня Білий дім вже надіслав офіційне повідомлення лідерам Конгресу про заплановану передачу високоточних бомб сімейства Spice, які використовуються військовими літаками.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини