Головна Новини Світ США У Путіна загрожують розташуванням ядерної зброї поблизу Вашингтона
commentss НОВИНИ Всі новини

У Путіна загрожують розташуванням ядерної зброї поблизу Вашингтона

У Кремлі наполягають, щоб вся ядерна зброя США була виведена з території Європи

18 січня 2022, 03:16
Поділіться публікацією:

Російська Федерація дедалі частіше натякає на можливе розміщення ядерної зброї поблизу США. Своєю чергою, такий крок може призвести до конфронтації рівня Карибської кризи 1962 року, коли світ максимально наблизився до ядерної війни. Про це пише американське видання The New York Times. У Кремлі наполягають, щоб усю ядерну зброю США було виведено з території Європи.

У Путіна загрожують розташуванням ядерної зброї поблизу Вашингтона

Путін - фото з відкритих джерел

"Президент РФ неодноразово наголошував, що, якщо Захід переступить російську "червону лінію", що постійно змінюється, і, на думку Путіна, загрожує безпеці Росії, він буде діяти відповідно", — йдеться в матеріалі.

У листопаді 2021 року Путін зазначив, що РФ може розмістити гіперзвукові ракети підводного базування поблизу Вашингтона. З початку 2022 року у нашому арсеналі буде нова гіперзвукова ракета морського базування. Час польоту до тих, хто віддає накази, становитиме п'ять хвилин", – наголошував Путін.

Крім того, на переговорах у Женеві представники РФ натякали, що Москва готова розмістити "системи озброєнь у певних місцях". За оцінками американської розвідки РФ розглядає можливість розгортання нових ядерних озброєнь, зокрема тактичної ядерної зброї. При цьому у виданні зазначають, що всі наявні залякування та загрози можуть бути звичайним блефом.

"Це може бути частиною кремлівської кампанії залякування і способом нагадати президенту Байдену, що Путін все ще здатний спричинити величезні потрясіння", — зазначають у NYT.

Нагадаємо, сенатором Республіканської партії Мітт Ромні заявив, що Вашингтон разом зі своїми союзниками має докласти всіх зусиль для того, щоб не допустити здійснитися плану президента РФ Путіна, який складається з двох пунктів – відтворити СРСР і розвалити НАТО. Мітт Ромні зазначив, що Путін докладає всіх зусиль, щоб відновити СРСР. США мають не допустити реалізації такої мети президента Росії. Друга мета, виконання якої досягає Путін, полягає в тому, щоб розсварити держави НАТО, зробити блок ослабленим як перед Росією, так і перед Китаєм. За словами Ромні, Заходу слід діяти радикально та переглянути свою позицію щодо запуску проекту "Північний потік-2". Мітт Ромні вважає, що газопровід має бути заблоковано. При цьому сенатор нагадав, що представники Демократичної партії у Сенаті відмовилися давати голоси за те, щоб цей проект було заблоковано. Таким чином, санкції, ініційовані Республіканською партією, не були прийняті.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

не добитый танкист из бурятии

18 січня 2022, 06:00

амерекосы задолбали. барахтаются, как дерьмо в ополонке - то туда, то сюда. принимают решение и следом его блокируют. вот бабахнет путин по ним бомбочкой, тогда узнают, как сопли жевать.


Новини