Головна Новини Світ США У Росії закриють два останні американські консульства
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії закриють два останні американські консульства

Таке рішення прийняла адміністрація Дональда Трампа

19 грудня 2020, 13:39
Поділіться публікацією:

США вирішили закрити два останні діючі консульства на території РФ. Про це інформує новинне агентство Associated Press.

У Росії закриють два останні американські консульства

У Росії залишать лише одне посольство США. Фото: Mladen Antonov (APP)

Варто зазначити, що Конгрес отримав відповідне повідомлення від адміністрації президента Дональда Трампа ще 10 грудня. Утім, із різних причин йому не приділили достатньої уваги одразу. Тепер же факт закриття консульства у Владивостоці та тимчасової зупинки роботи установи в Єкатеринбурзі вийшов на широкий загал.

Подібні дії американського уряду є відповіддю на обмеження, введені російською владою ще 2017 році. Тоді було зменшено кількість американських дипломатів, які могли працювати в Росії.

Це не перше "скорочення" американських представництв у РФ. У 2018 році роботу припинило консульство США у Санкт-Петербурзі — російська влада так "відповіла" на закриття російського посольства у Сіетлі, що відбулося через отруєння колишнього російського шпигуна у Великій Британії.

Після проведення всіх необхідних процедур, єдиною структурою, що офіційно представлятиме Америку на території Росії, залишиться посольство у Москві. Відомо, що 10 американських дипломатів, які втратять місце роботи після закриття посольств, переведуть до столичного департаменту. 33 місцеві співробітники структур будуть звільнені безповоротно.

І хоча такий крок США може завдати чималих незручностей для американських туристів, які подорожують усією Росією, американські чиновники говорять, що закриття консульств дозволить уряду зекономити близько 3,2 млн доларів на рік.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що Болгарія звинуватила російського дипломата у зборі інформації про американських військових у країні.

Також портал інформував про те, що Трамп заборонив Китаю розміщувати акції на фондових біржах США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Eugen

20 грудня 2020, 11:54

А зачем в отдельной от всех цивилизации нужны консульства! Да еще американские! Вот если бы марсианские! Или хотя бы венерические!


Новини