Головна Новини Світ США У Сенаті відбудеться секретне засідання щодо України: що обговорюватимуть
commentss НОВИНИ Всі новини

У Сенаті відбудеться секретне засідання щодо України: що обговорюватимуть

Брифінг відбувається після того, як Україна досягла певних успіхів у контрнаступальних зусиллях проти Росії.

19 вересня 2022, 20:00
Поділіться публікацією:

Сьогодні в Сенаті відбудеться секретний брифінг для сенаторів Сполучених Штатів України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "CNN" з посиланням на джерела в Сенаті.

У Сенаті відбудеться секретне засідання щодо України: що обговорюватимуть

Сенат США. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що брифінг відбувається після того, як Україна досягла певних успіхів під час контрнаступної операції у Харківській та Херсонській областях, а Білий дім оголосив про черговий пакет військової допомоги Україні на 600 мільйонів доларів.

Варто зазначити, що американські ЗМІ звертають увагу на той факт, що український уряд надіслав листа США з переліком необхідного озброєння, насамперед Київ наголосив, що ЗСУ потрібні тактичні ракетні системи ATACMS дальністю 300 кілометрів. Українська сторона аргументувала цей запит тим, що це необхідно для продовження звільнення окупованих територій. Не виключено, що надання ракетних систем ATACMS таки обговорюватиметься під час секретного засідання.

Як повідомлялося, офіційний Київ змінив тактику в переговорах зі США щодо отримання винищувачів F-16, зенітних ракетних комплексів Patriot та безпілотників Gray Eagle – Україна сподівається укласти довгострокові контракти на їхнє постачання.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у США розповіли, як готуються до можливого застосування Росією ядерної зброї в Україні

Також видання "Коментарі" повідомляло – Володимир Зеленський у відеозверненні 18 вересня підкреслив, що після затишшя після низки перемог ЗСУ – це лише підготовка до подальшого звільнення наших територій. Як оцінюєте цю заяву? Якими є перспективи деокупації? Чи є надія на внутрішні хвилювання як на тимчасово окупованих територіях України, так і РФ? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Євген

20 вересня 2022, 09:02

Сьогодні в Сенаті відбудеться секретний брифінг для сенаторів Сполучених Штатів України Джерело: https://world.comments.ua/ua/news/usa/u-senati-vidbudetsya-sekretne-zasidannya-schodo-ukraini-scho-obgovoryuvatimut-702444.html © Comments.ua Чудово! Сенатори Сполучених Штатів України!!!


Новини