Головна Новини Світ США У Штатах роздратовані «нервовою поведінкою» Зеленського: про що мова
commentss НОВИНИ Всі новини

У Штатах роздратовані «нервовою поведінкою» Зеленського: про що мова

Як йдеться у статті Financial Times, політики відзначили, що поведінка Володимира Зеленського через ситуацію на фронті стала більш нервовою. Проте їх дратує, що президент критикує дії Вашингтону

30 травня 2024, 19:37 comments8750
Поділіться публікацією:

Сполучені Штати Америки наближаються до підписання нового двостороннього пакту про безпеку з Україною. Ця угода має стати сигналом підтримки та заспокоїти Київ після "напружених" відносин, які, за словами деяких українських чиновників, досягли найнижчого рівня з початку повномасштабної війни РФ, повідомляє Financial Times.

У Штатах роздратовані «нервовою поведінкою» Зеленського: про що мова

Володимир Зеленський

Зокрема, видання переконує, що ця угода стане найбільш значущою серед серії угод, укладених Україною з країнами НАТО, і передбачатиме зобов'язання щодо довгострокової підтримки, включаючи військову підготовку, обмін розвідданими та економічну допомогу.

Журналісти нагадали, що президент України Володимир Зеленський висловив президенту США Джо Байдену невдоволення тим, що американський президент вирішив взяти участь у заході зі збору коштів для Демократичної партії замість мирного саміту в Україні, який відбудеться 15-17 червня.

Проте американські чиновники повідомили FT, що за декілька днів до мирного саміту Зеленський і Байден підпишуть двосторонню угоду про безпеку під час зустрічі G7 в Італії. Відзначається що переговори про пакт тривали протягом кількох тижнів напружених переговорів між Києвом і Вашингтоном.

Втім, нібито, цього тижня офіс Зеленського випустив меморандум для чиновників і депутатів, в якому міститься вказівка критикувати як Байдена, так і президента Китаю Сі Цзіньпіна за неучасть у саміті", — зазначено у виданні.

Водночас американський урядовець наголосив, що попри розбіжності у двосторонніх відносинах, відбулися позитивні рішення, які підбадьорили офіційних осіб у Києві. Серед них — дозвіл США використовувати ракети ATACMS та ухвалення Конгресом рішення про виділення Україні 60 млрд доларів допомоги.

Інший високопоставлений український чиновник зазначив, що Зеленський став більш "емоційним та нервовим" через ситуацію на фронті. Він також вважає, що Вашингтон хоче розпочати переговори з РФ, попри публічні заяви Білого дому, що рішення про такі переговори має приймати виключно Київ.

За його словами, український президент незадоволений тим, що адміністрація Байдена наполягає на тому, щоб Україна не завдавала ударів по російській нафтовій інфраструктурі через побоювання підвищення світових цін на газ у рік виборів.

Крім того, кілька членів українського уряду заявили, що вони починають турбуватися через методи, які використовує Зеленський для спілкування з США. Один з них зазначив, що Зеленський "дуже роздратований" Байденом і висловив занепокоєння "відкритим провокуванням" Білого дому. Вони нібито кажуть, що в Штатах закликали Україну не кусати руку, яка її годує.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що американцям не подобається, що Україна нищить російські НПЗ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини