Головна Новини Світ США У США анонсували зміну ситуації на фронті в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У США анонсували зміну ситуації на фронті в Україні

У Держдепі впевнені, що військова допомога США допоможе Україні стабілізувати ситуацію

17 травня 2024, 06:40
Поділіться публікацією:

Військова допомога Вашингтона для України матиме практичний результат на полі бою. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час брифінгу зробив заступник спікера Держдепартаменту США Ведант Пател.

У США анонсували зміну ситуації на фронті в Україні

Ведант Пател. Фото: з відкритих джерел

"Ми знаємо, що зараз складний час (Ред. – для України), але ми впевнені, що військова допомога також матиме реальні зміни на полі бою", — сказав спікер.

Ведант Пател нагадав, що 15 березня держсекретар Ентоні Блінкен анонсував додатковий пакет військової допомоги Україні на суму 2 млрд. доларів.

"Ці кошти підуть як на створення програми оборонних підприємств України, так і для подальшого посилення України здатності захищатись від Росії та її подальших контрнаступів", — висловився заступник спікера Держдепартаменту.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на фоні розгортання росіянами нових наступальних дій у Харківській області, а також тиску на Донбасі, що триває, державний секретар США Ентоні Блінкен визнав – більш, ніж піврічна затримка в голосуванні в Конгресі допомоги Україні призвела до цієї ситуації. А видання The Wall Street Journal пише про зниження можливостей протиповітряної оборони України через посилення атак російських безпілотників та ракет. Тим часом екс-президент США Дональд Трамп, який сподівається повернутися до Білого дому, періодично говорить про певний "мирний план" для України, не розкриваючи, проте, його подробиці. Що можна сказати про американський вплив на російсько-українську війну зараз? Чого очікувати в найближчому майбутньому, а також після виборів у США? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини