Головна Новини Світ США У США готують компромісний варіант законопроєкту про допомогу Україні: чи є привід для занепокоєння
commentss НОВИНИ Всі новини

У США готують компромісний варіант законопроєкту про допомогу Україні: чи є привід для занепокоєння

Україна може отримати набагато менше фінансування від США, ніж передбачалося

5 березня 2024, 06:52 comments3073
Поділіться публікацією:

Спікер палати представників США Майк Джонсон почав обговорювати з конгресменами компромісний варіант законопроєкту, який включає допомогу Україні. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє "CNN".

У США готують компромісний варіант законопроєкту про допомогу Україні: чи є привід для занепокоєння

Майк Джонсон. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що в цьому документі Україні пропонується виділити на понад $10 млрд менше грошей: $47,69 млрд проти раніше задуманих $60,06 млрд.

Крім того, до законопроєкту, на прохання республіканців, включили заходи щодо посилення контролю на кордоні з Мексикою, в рамках якого мігрантам доведеться чекати на рішення американського імміграційного суду за межами США.

Процес планують завершити до середини березня, прихильники плану республіканці вважають, що він дозволить йому дійти до голосування — навіть це ризикує викликати негативну реакцію з боку вкрай правих членів або навіть проголосувати за його звільнення з посади спікера.

Автори матеріалу зазначають, що проведення закону через Палату представників залишається надзвичайно складним завданням. Крім того, для його ухвалення буде потрібна широка підтримка демократів — а це непросте завдання, враховуючи, що пакет включає нові прикордонні обмеження та допомогу Ізраїлю, що, ймовірно, не влаштує "лівих".

Читайте також на порталі "Коментарі" – допомога Україні з боку США, на жаль, стала заручницею внутрішньополітичної боротьби у контексті намічених на листопад виборів. Спікер Палати представників (нижня палата парламенту) Майк Джонсон, підконтрольний екс-президенту Дональду Трампу (який, схоже, стане головним кандидатом від Республіканської партії), затягує процес винесення законопроєкту про зовнішню допомогу до зали засідань. І це при тому, що Сенат підтримав цей документ ще у середині лютого. Що відбувається та чому? Які варіанти розвитку подій? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини