Головна Новини Світ США У США назвали головну загрозу "мирних пропозицій" Китаю для України
commentss НОВИНИ Всі новини

У США назвали головну загрозу "мирних пропозицій" Китаю для України

У США вважають, що "мирні пропозиції" Китаю для України можуть підігравати Кремлю

30 березня 2023, 09:38
Поділіться публікацією:

Офіційний Вашингтон заявив, що не прийме "мирних пропозицій" Китаю чи інших країн, у яких можуть бути пункти, виконання яких стане підігрівом Росії. Зокрема, не можна дозволити Москві підготуватися, аби знову атакувати Україну. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на представника Держдепу Веданта Пателя під час брифінгу.

У США назвали головну загрозу "мирних пропозицій" Китаю для України

США. Фото: з відкритих джерел

Представник Держдепу прокоментував запрошення президента Володимира Зеленського для лідера Китаю Сі Цзіньпіна відвідати Україну. Патель заявив, що США вітають будь-яку країну, яка "може відіграти конструктивну роль".

При цьому представник Держдепу висловився про так званий "мирний план" Китаю для України.

"Важливо пам'ятати, що коли справа доходить до передбачуваної "мирної пропозиції" КНР, це зрештою залежить від України", — зазначив він.

Патель підкреслив, що США не ухвалять "мирних пропозицій" жодної з країн, які дозволять Росії зібрати сили і підготуватися до нового нападу на Україну.

Зазначимо, в Україні та за її межами активно продовжують обговорювати "мирний план" Китаю щодо врегулювання російсько-української війни. Свою думку висловив президент Зеленський, глави Франції та Білорусі збираються незабаром відвідати КНР, зважаючи на все, так само з прицілом переконати Пекін зайняти більш чітку позицію (щоправда, у Макрона і Лукашенка тут, схоже, різні завдання). У свою чергу США попереджають Китай, який не бажає відкрито засуджувати російську агресію, про неминучу відповідальність, якщо Пекін постачатиме Росії літальну зброю для війни проти України. Про що говорить китайський хід у цій війні? Як ситуація може розвиватись далі? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини