Головна Новини Світ США У США назвали справжні причини, чому «втримують» Україну від ударів по РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

У США назвали справжні причини, чому «втримують» Україну від ударів по РФ

В США і далі не вірять, що удари по території РФ допоможуть Україні, а от до «ескалації» приведуть

сьогодні, 18:29
Поділіться публікацією:

За оцінкою розвідки США та Пентагону, дозвіл Україні на далекобійні удари по території Росії може спричинити більше проблем, ніж переваг, тому зміни в політиці не передбачаються. Про це повідомив представник адміністрації президента Джо Байдена в інтерв'ю Fox News.

У США назвали справжні причини, чому «втримують» Україну від ударів по РФ

США і Україна

Зокрема, посадовець зазначив, що за висновками розвідки та Міністерства оборони США, такі удари не вплинуть на стратегічний розвиток подій і не змінять перебіг війни.

Однією з причин є те, що понад 90% російських літаків нібито були переміщені за межі радіусу дії ракет ATACMS, який становить 300 кілометрів. Крім того, Україна має обмежену кількість таких ракет, а американські запаси теж майже вичерпалися.

Посадовець також підкреслив, що Росія як ядерна держава здатна на небезпечні дії як щодо України, так і США, натякаючи на можливі диверсії, про які стало відомо останнім часом.

"Було б безвідповідально ігнорувати потенційні дії Росії", — наголосив представник Білого дому.

Він додав, що ескалаційні ризики — не єдиний фактор, що впливає на рішення адміністрації Байдена. За прогнозами американської розвідки, у разі зміни політики Росія просто перемістить свої засоби за межі досяжності ракет ATACMS.

Україна наполягає, що далекобійні ракети можуть перешкодити використанню Росією керованих авіаційних бомб, і деякі американські законодавці тиснуть на Байдена щодо розширення ракетного потенціалу для Києва.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в Україні вже неодноразово спростовували всі "перестороги" та виправдання США. Більше того піддали нищівній критиці голову Пентагону Ллойда Остіна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини