Головна Новини Світ США У США почали розслідування можливого втручання України в президентські вибори 2020 року
commentss НОВИНИ Всі новини

У США почали розслідування можливого втручання України в президентські вибори 2020 року

США вважають, що українські чиновники можуть бути причетні до співпраці з правозахисником екс-президента США Дональда Трампа

28 травня 2021, 14:05
Поділіться публікацією:

Прокуратура нью-йоркського округу Бруклін зайнялася розслідуванням спроби втручання колишніх і нинішніх високопосадовців України у вибори державного глави Сполучених Штатів Америки. Йдеться про президентські вибори 2020 року, на яких переміг Джозеф Байден, пише OBOZREVATEL з посиланням на The New York Times.

У США почали розслідування можливого втручання України в президентські вибори 2020 року

У США почали розслідування можливого втручання України в президентські вибори 2020 року - фото з відкритих джерел

У виданні зазначають, що українці могли "допомогти поширити інформацію, яка звинувачує демократа і його сина Хантера Байдена в корупції". Таким чином, в США вважають, що українські чиновники можуть бути причетні до співпраці з правозахисником екс-президента США Дональда Трампа Рудольфом Джуліані.

Прокурори звернули увагу на поїздку юриста в Європу в кінці 2019 року. Журналісти NYT відзначили, що тоді Джуліані зустрічався, зокрема, з позафракційним українським нардепом Андрієм Деркачем.

Раніше портал "Коментарі" писав, що розвідка США дізналася нову інформацію про походження коронавірусу. Крім того, в повідомленні наголошується, що американська розвідка має у своєму розпорядженні нові та ще не досліджені дані, пов'язані з джерелом пандемії коронавірусу. Поки інформацію, яку дізналися спецслужби, не розголошують. Для того, щоб переконатися, яким чином поширився коронавірус, розвідка використовує дуже сильні комп'ютерні потужності. Варто відзначити, що президент США Джозеф Байден наказав американським спецслужбам визначити походження коронавірусу. На виконання цього завдання лідер країни дав 90 днів.

У матеріалі нашого видання також можна прочитати, чи дійсно США можуть програти від запуску російського газопроводу Північний потік-2. Також фахівці спробували пояснити, чи може Україна (яка точно програє в разі запуску ПП-2) виторгувати собі хоч якісь преференції в подібному випадку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини