Головна Новини Світ США У США поліцейський помилково застрелив афроамериканця
commentss НОВИНИ Всі новини

У США поліцейський помилково застрелив афроамериканця

Через деякий час близько 500 людей зібралися біля поліцейського управління міста

13 квітня 2021, 00:58
Поділіться публікацією:

Офіцер поліції Міннесоти хотів застосувати електрошокер, але замість цього вистрілив з пістолета. Подробиці інциденту розповів начальник поліції Бруклінського центру Тім Геннон.

У США поліцейський помилково застрелив афроамериканця

Стрілянина в США (фото з відкритих джерел)

"Співробітники поліції зупинили його автомобіль через порушення правил дорожнього руху. В ході огляду поліцейські встановили, що раніше було видано ордер на арешт Даунт Райта. Райт вийшов з машини, але потім повернувся. Судячи з відеозапису, Райт намагався піти. Потім чути крик офіцера: "Електрошокер! Електрошокер! Електрошокер! "Але потім стріляє з пістолета — НЕ електрошокера — в Райта. "Чорт!"- кричить офіцер, -"Я застрелив його", — йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, стрілянина була "випадковим пострілом, який привів до трагічної загибелі містера Райта".

Через деякий час близько 500 людей зібралися біля поліцейського управління міста. Вони відмовилися розходитися, відбулися зіткнення з поліцейськими. Для розгону учасників акції поліцейські використовували сльозогінний газ і гумові кулі.

Нагадаємо, президент США Джо Байден представив заходи, які посилюють регулювання у сфері обігу зброї. Чи зможе нова адміністрація, яка хоче заборонити штурмову зброю і магазини високої місткості, подолати опір збройового лобі? Наскільки гостро стоїть в США питання зберігання і носіння зброї? "Коментарі" розбиралися в ситуації разом з експертами.

Директор Міжнародного інституту політичної філософії Віктор Савінов звертає увагу, що відомий вислів "Бог створив людей сильними і слабкими. Семюел Кольт зробив їх рівними", а також ще один варіантів цієї фрази "Авраам Лінкольн дав людям свободу, а полковник Кольт зрівняв їх шанси" — втратило актуальність. "Цей принцип давно не працює. Зв'язно зі зміною за останній півтора століття системи взаємовідносин в суспільстві, з появою глобальних трендів — таких як тероризм, екстремізм. З появою радикальних ідеологій. І створенням наддержавних інституцій, як правило — або радикальних, або терористичних", — пояснює Віктор Савінов.



 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини