Головна Новини Світ США У США порахували, скільки буде коштувати вакцина від коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

У США порахували, скільки буде коштувати вакцина від коронавірусу

Вакцину від коронавірусу для стійкого імунітету доведеться вводити двічі

24 липня 2020, 13:30
Поділіться публікацією:

Відразу сім різних вакцин від коронавірусу зараз офіційно розробляють у світі. У Сполучених Штатах вже порахували, у скільки обійдеться препарат, який збираються закуповувати для американців. Про це пише Reuters. Виявилося, що одна доза буде коштувати трохи менш як 20 доларів — а саме 19,5 доларів. Але таких доз потрібно буде ввести дві.

У США порахували, скільки буде коштувати вакцина від коронавірусу

Фото: ua.news

США поки що залишаються найбільш ураженою коронавірусом країною у світі. І саме тут влада вже підписала контракт на поставку препарату, який спільно розробляють німецька компанія "BioNTtech" і американська "Pfizer". Перша партія, яку отримає держава, складається зі 100 мільйонів доз, і їхня вартість вказана в контракті.

Кожен пацієнт для отримання стійкого імунітету повинен буде зробити щеплення від коронавірусу двічі. Дві дози обійдуться в 39 доларів на людину. Якщо перевести у гривні, то це приблизно тисяча гривень.

"Середня вартість вакцини від грипу зараз становить близько 40 доларів. Так що така ціна на вакцину від коронавірусу — це, в порівнянні, добре. Це в межах розумного", — прокоментував розрахунки засновник Центру медицини в громадських інтересах Пітер Піттс.

Варто відзначити, що ці гроші заплатить США розробникам, тільки якщо вакцина виявиться ефективною і безпечною.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що в Росії заявили про створення вакцини від коронавірусу.
У США розрахували вартість однієї дози вакцини проти коронавірусу 12:12, 24 липня 2020 Зарубіжні новини 1423 0 Вакцину проти коронавірусу потрібно буде вводити двічі.

Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/health/worldnews/vakcina-proti-koronavirusu-u-ssha-rozrahuvali-vartist-odniyeji-dozi-vakcini-vid-koronavirusu-ostanni-novini-11087630.html



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини