Головна Новини Світ США У США пропонують внести до оборонного бюджету поправку про вбивчі санкції проти РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

У США пропонують внести до оборонного бюджету поправку про вбивчі санкції проти РФ

Поправка передбачає, що у разі вторгнення РФ в Україну президент Байден має запровадити санкції

20 листопада 2021, 12:10
Поділіться публікацією:

Глава комітету Сенату США з міжнародних відносин Боб Менендес виступив з ініціативою внести до проєкту оборонного бюджету країни поправку, якою прописуються нові санкції проти Росії у тому випадку, якщо вона продовжить свою агресію проти України та зважиться на вторгнення. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "Axios".

У США пропонують внести до оборонного бюджету поправку про вбивчі санкції проти РФ

Сенат США. Фото: finbalance.com.ua

Сенат має зібратися 25 листопада для розгляду законопроєкту оборонного бюджету. Готуючись до розгляду законопроєкту, Менендес і запропонував внести відповідне виправлення. У поправці Менендеса йдеться про те, що глава Білого Дому повинен негайно відреагувати на вторгнення Росії в Україну. Санкційний тиск США передбачає заборону на видачу віз високопоставленим російським військовим, які брали участь у розробці стратегії чи планів щодо захоплення української території. Також Байден має оперативно розпорядитися про те, що Україні буде надано військову підтримку.

Під санкції також можуть опинитися російські фінустанови, державні підприємства. До того ж санкції мають бути введені проти нафтогазового комплексу та видобутку корисних копалин.

Ну, і, звичайно, окремим пунктом у поправці прописані санкції проти російського трубопроводу "Північний потік-2". Його, у разі нападу російських військ на Україну, фактично буде зупинено. Тому що санкції будуть накладені абсолютно на всі компанії, які братимуть участь у його експлуатації. У Сенаті впевнені, що така поправка в оборонному бюджеті США стала б дуже добрим сигналом для Кремля, який відбив би бажання наступати на Україну.

Читайте також на порталі "Коментарі" — після 2024-го США можуть відмовитися визнавати Путіна президентом РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини