Головна Новини Світ США У США розчаровані позицією Китаю щодо нападу на Ізраїль
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розчаровані позицією Китаю щодо нападу на Ізраїль

Американський чиновник розкритикував реакцію Китаю на атаки терористичного угрупування ХАМАС на Ізраїль.

9 жовтня 2023, 14:59
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Лідер делегації американських сенаторів Чак Шумер, який відвідав Китай, висловив "розчарування" реакцією Пекіна на військовий конфлікт між ХАМАС та Ізраїлем. Шумер підкреслив, що Китай "не виявив жодної симпатії" до Ізраїлю. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Reuters.

У США розчаровані позицією Китаю щодо нападу на Ізраїль

Сенатор Чак Шумер. Фото з відкритих джерел

Під час зустрічі американських посадовців з міністром закордонних справ Китаю Ван І, Чак Шумер розкритикував позицію КНР щодо нападу ХАМАС на Ізраїль.

"Події, що відбуваються в Ізраїлі за останні кілька днів, жахливі. Я закликаю вас і китайський народ стояти разом із ізраїльським народом і засуджувати ці жорстокі напади", — сказав Шумер.

Американський політик заявив, що розчарований позицією Китаю.

"Відверто кажучи, я був дуже розчарований заявою МЗС Китаю, яке не виявило співчуття чи підтримки Ізраїлю в ці важкі часи", — додав Чак Шумер.

Нагадаємо, що у неділю Китай відреагував на події в Ізраїлі та закликав проявити "спокій" між двома сторонами конфлікту і "негайно припинити вогонь". Однак у КНР не стали чітко засуджувати напад ХАМАС на Ізраїль, який призвів до загибелі сотень людей. У заяві йдеться лише про те, що "основним виходом із конфлікту є реалізація рішення про створення двох держав і створення незалежної палестинської держави".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ХАМАС розстріляв людей на фестивалі в Ізраїлі. ЗМІ вказують на велику кількість жертв.

Також "Коментарі" писали про колишнього міністра закордонних справ Павла Клімкіна, який назвав важливий висновок для України через події в Ізраїлі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини