Головна Новини Світ Близький Схід ХАМАС розстріляв людей на фестивалі в Ізраїлі: велика кількість жертв
commentss НОВИНИ Всі новини

ХАМАС розстріляв людей на фестивалі в Ізраїлі: велика кількість жертв

Одна з перших атак ХАМАС на Ізраїль відбулась на молодіжний фестиваль поблизу сектора Газа.

9 жовтня 2023, 10:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У ніч з п'ятниці на суботу тисячі людей віком 20-40 ркоів розавжались на фестивалі трансової музики, який був присвячений єврейському святу збирання врожаю Суккот. Саме це місце стало одним з перших, яке атакували бойовики ХАМАС.

ХАМАС розстріляв людей на фестивалі в Ізраїлі: велика кількість жертв

ХАМАС розстріляв людей на фестивалі в Ізраїлі. Фото з відкритих джерел

Згідно з повідомленнями The Jerusalem Post на місці проведення фестивалю знайшли щонайменше 260 тіл. Одна з учасниць фестивалю Гілі Йосковіч, яка врятувалась після нападу ХАМАС розповіла BBC про те, що відбувалось у перші години атаки терористів.

"Люди гинули скрізь, терористи стріляли з усіх боків. Вони були скрізь, у них була автоматична зброя. Терористи йшли з чотирьох-п'яти напрямків. У мене стріляли. Я вийшла з машини і почала тікати, я побачила місце, де багато дерев, і пішла туди", — розповіла Гілі Йосковіч.

Жінка заховалась в лісі та лягла на землю, щоб уникнути куль. Йосковіч розповідає, що згодом терористи відкрили фургон та дістали з нього ще більше зброї.

"Я чула якісь вертольоти, я була певна, що армія прийде… і нас врятує. Але там нікого не було. Тільки терористи", — говорить жінка.

Після трьох годин на землі Йосковіч почула іврит з одного боку, а арабську мову з інших трьох сторін. Жінка пішла на ці голоси та змогла врятуватись.

"Я вирішила піти до тих солдатів. Навколо все ще були терористи, тому я йшла з піднятими руками, щоб вони знали, що це я і що я не терорист. Потім хтось посадив мене в машину. Я була першою, хто звідти вибрався", — розповіла Гілі Йосковіч.

Наразі відомо про щонайменше 1100 загиблих у конфлікті. В Ізраїлі ХАМАС вбив понад 700 людей. В Газі повідомляють про 400 загиблих. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Ізраїль активував пункт 40: що це означає.

Також "Коментарі" писали про лідера ХАМАС Мохаммеда Дейфавійська якого напали на Ізраїль.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини