Головна Новини Світ США У США розкрили особистість відомого серійного вбивці Зодіаку
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розкрили особистість відомого серійного вбивці Зодіаку

Тепер же група розслідувачів стверджує, що з'явилися нові докази і фотографії, які вказують на особу Зодіаку

8 жовтня 2021, 05:45
Поділіться публікацією:

Група розслідувачів-ентузіастів під назвою The Case Breakers встановила особу серійного вбивці, який переховувався під псевдонімом Зодіак і жертвами якого імовірно стали понад 40 осіб. Ним виявився Гері Френсіс Пост, який помер в 2018 році. Про це група повідомила на своєму сайті. Також про це пишуть американські телеканали CNN і Fox News.

У США розкрили особистість відомого серійного вбивці Зодіаку

Популярність Зодіак отримав завдяки зашифрованим листів - фото з откртих джерел


Зодіак здійснював напади в 1960-70 роках в районі Сан-Франциско, проте за всі ці роки встановити його особистість не вдавалося.

Тепер же група розслідувачів стверджує, що з'явилися нові докази і фотографії, які вказують на особу Зодіаку. Зокрема, розкрити ім'я маніяка нібито допомогли отримані речові докази і свідчення свідків, які після зустрічі з вбивцею залишилися живі. Ідентифікувати маніяка допоміг і шрам на лобі Посту, який також був зображений на фоторобот Зодіаку.


Популярність Зодіак отримав завдяки зашифрованим листів, які він регулярно відправляв в поліцію і ЗМІ, і в яких нібито повідомляв про нові жертви. Офіційно за маніяком значилося п'ять жертв, але в одному з послань він розповів, що убив 37 людей. Експерти впевнені, що 18-річна Чері Джо Бейтс була шостою жертвою серійного вбивці, хоча з цією версією не згодні американські правоохоронці. Розслідувачі безрезультатно намагалися змусити слідчих порівняти його ДНК з ДНК Посту.


Команда заявила, що Бейтс і Посту пов'язує серія збігів: Повідомлення був ветераном ВВС, він пройшов медичне обстеження в зв'язку з інцидентом з вогнепальною зброєю в лікарні, розташованої за 15 хвилин від місця вбивства Бейтс.


На місці вбивства були виявлені наручний годинник з бризками фарби, які, ймовірно, носив вбивця, а пост фарбував будинки понад чотири десятиліття.

Крім того, детективи виявили відбиток каблука черевика Посту, який за стилем і розміром відповідав тим, що були виявлені в інших місцях злочинів Зодіаку. Розслідувачі також поспілкувалися з жінкою на ім'я Гвен — сусідкою ймовірного Зодіаку. Вона стверджує, що в дитинстві часто залишалася під наглядом Посту і його дружини, і що у чоловіка була "темна сторона".


Нагадаємо, комісія з умовно-дострокового звільнення Каліфорнії рекомендувала звільнити Сирхана Сирхана, який відбуває довічне ув'язнення за вбивство сенатора, кандидата в президенти від демократів Роберта Кеннеді в 1968 році. Про це повідомляє британська телерадіокомпанія BBC. Сирхан Сирхан відсидів 53 роки в тюрмі за те, що стріляв в американського лідера після виступу в готелі Лос-Анджелеса, що, можливо, змінило хід історії. У той же час голосування, яке визначає, що він не становить загрози для суспільства, не обов'язково гарантує, що він вийде на свободу. Тепер не вистачає тільки рішення губернатора Каліфорнії Гевіна Ньюсома.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини