Головна Новини Світ США У США розповіли, чого очікують від переговорів з Росією щодо безпеки
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розповіли, чого очікують від переговорів з Росією щодо безпеки

Вашингтон планує порушити з РФ питання вторгнення в сусідні країни та застосування хімічної зброї

6 січня 2022, 07:38
Поділіться публікацією:

Адміністрація Джо Байдена дала зрозуміти Кремлю, що США не будуть пристально розглядати кожен пункт заходів безпеки, які запропонувала Росія для ознайомлення перед переговорами. Джо Байден та його команда не мають наміру детально зупинятися на кожному пункті, детально його обговорюючи. Офіційну позицію Вашингтона представила прес-секретар Білого Дому Джен Псакі. Як передає портал "Коментарі", про це пише інформагенція ТАРС.

У США розповіли, чого очікують від переговорів з Росією щодо безпеки

Прес-секретар Білого Дому Джен Псакі. Фото: з відкритих джерел

Джен Псакі зазначила, що влада США сподівається, що переговори з Росією щодо гарантій безпеки стануть успішними і вдасться вийти на якесь підсумкове рішення в серії переговорів. Натомість відповідати пункт за пунктом США не збираються.

Прес-секретар також зазначила, що Білий Дім на переговорах виступить з ініціативою окрему увагу присвятити питанню ненападу РФ на сусідні країни, а також невикористання хімічної зброї.

Коментуючи інформацію політичний експерт Олексій Голобуцький зазначив у себе у Facebook, відповідь Вашингтона здається більшою, ніж логічною, через ситуацію в Казахстані – також "в зоні безпосереднього інтересу Росії".

"Якщо Кремль не витягує цю ситуацію, то США не мають підстав зосереджуватися на Росії та її загрозах. У цьому регіоні є потужніші гравці, які створюють серйозніші виклики", – зазначив експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерти розповіли, чому насправді немає жодного квітучого та стабільного Казахстану. Дипломат Вадим Трюхан висловив думку, судячи з напруження, яке виникло під час протесту, стало очевидним, що без втручання спецслужб інших держав тут не обійшлося.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини