Головна Новини Світ США У США розповіли, що чекає на Лукашенка за підтримку вторгнення РФ в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розповіли, що чекає на Лукашенка за підтримку вторгнення РФ в Україну

У США попередили, що допомога Лукашенка у війні РФ проти України не пройде безслідно

25 серпня 2022, 11:15 comments1318
Поділіться публікацією:

США будуть притягувати самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка до відповідальності за підтримку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну. Один із напрямків, звідки російські війська 24 лютого висунулися в Україну була саме Білорусь. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на повідомлення посольства США в Білорусі.

У США розповіли, що чекає на Лукашенка за підтримку вторгнення РФ в Україну

Олександр Лукашенко. Фото: з відкритих джерел

У зверненні з нагоди Дня Незалежності України американські дипломати заявили, що бажання режиму Лукашенка за будь-яку ціну утримати владу підірвало суверенітет Білорусі. Фактично з дозволу білоруського диктатора всю територію Білорусі з її інфраструктурою було передано Росії для повномасштабного вторгнення в Україну.

У США вважають, що бажання Лукашенка допомагати Путіну у війні проти України не відображає настрою всередині самої Білорусі, оскільки більшість білорусів проти цієї запеклої війни і не підтримують дії президента Росії.

У заяві наголошується, починаючи з 24 лютого демократичні сили Білорусі чітко дали зрозуміти, що не згодні з позицією Мінська щодо підтримки агресивних дій Кремля і засуджують дії режиму Лукашенка щодо агресії проти України та здавання суверенітету країни.

Американські дипломати наголосили на тому, що США продовжать притягувати режим Лукашенка у відповідальності за порушення прав людини та політичні переслідування опозиції, а також за його підтримку війни РФ проти України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — незважаючи на обстріли з Білорусі, що тривають, Лукашенко звернувся до українців з привітаннями.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини