Головна Новини Світ США У США святкують День подяки
commentss НОВИНИ Всі новини

У США святкують День подяки

Пандемія коронавірусу не завадила мільйонам американців відсвяткувати День подяки в родинному колі

26 листопада 2020, 09:20 comments1109
Поділіться публікацією:

У США проходить святкування Дня подяки — одного з найстаріших і шанованих національних свят. Традиційно його заведено відзначати в колі сім'ї. Попри карантинні обмеження, мільйони американців все ж поїхали до рідних для відзначення цього дня.

У США святкують День подяки

За святковим столом в цей день подають незмінне блюдо — фаршировану індичку з журавлинним сиропом. При цьому кожен член сім'ї, перебуваючи за столом, згадує вголос все хороше, що сталося з ним за рік.

Відзначається, що активність американців в передсвяткові дні вплинула на зростання і поширення коронавірусного захворювання. Так, у вівторок, напередодні свята, щоденне число людей, що стали жертвами COVID-19 вперше з травня перевищила 2 тис. осіб. Тоді ж було встановлено черговий сумний рекорд — 87 тис. американців були інфіковані коронавірусом. Тільки за останні два тижні COVID-19 заразилися 2,3 мільйона жителів США.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Білому домі пройшла традиційна церемонія помилування індички напередодні національного свята Дня Подяки. В останній раз її провів діючий президент США Дональд Трамп, який залишить свій пост в січні 2021 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини