Головна Новини Світ США У США вдвічі збільшилася кількість випадків внутрішнього тероризму
commentss НОВИНИ Всі новини

У США вдвічі збільшилася кількість випадків внутрішнього тероризму

Зараз ФБР розслідує майже 2,7 тисячі справ за внутрішнім тероризму

22 вересня 2021, 03:20
Поділіться публікацією:

США з весни 2020 вдвічі збільшилася кількість випадків внутрішнього тероризму, які розслідують в ФБР.
Про це повідомив глава ФБР Крістофер Рей на слуханнях в Сенаті. Напередодні Мін'юст США попередив, що прихильники концепції переваги білої раси і ті, хто сповідують цю ідеологію — загрожують національній безпеці.

У США вдвічі збільшилася кількість випадків внутрішнього тероризму

США (фото з відкритих джерел)


"Кількість справ про тероризм в країні різко зросла", — сказав глава ФБР під час слухань у сенатському комітеті з внутрішньої безпеки і урядових питань.


Зараз ФБР розслідує майже 2,7 тисячі справ за внутрішнім тероризмом. Навесні 2020 таких було не більше тисячі. "Щоб протистояти цій загрозі, ФБР в минулому році збільшив ресурси на розслідування внутрішнього тероризму, збільшивши кількість персоналу на 260%", — пояснив Рей.

Проблема внутрішнього тероризму стала особливо актуальною після того, як 6 січня відбувся штурм Капітолію. Тоді прихильники 45-го американського лідера Дональда Трампа намагалися довести, що президентські вибори були сфальсифіковані на користь Джо Байдена.

За словами генерального прокурора США Мерріка Гарланда, події 6 січня продемонстрували, що прихильники ідеології щодо першості білої раси — найбільша загроза внутрішньої безпеки країни.


Нагадаємо, популярний блогер з Російської Федерації Юрій Хованський був затриманий в Санкт-Петербурзі. Російські правоохоронці вважають, що він може бути причетний до закликів терористичної діяльності. Це пов'язують з його відео з піснею про "Норд-Ост" — захоплення заручників, що стався з 23 по 26 жовтня 2002 року. Відзначається, що в оселі блогера прийшли з обшуком, який проводили до другої години ночі. Хованського доставили у відділення поліції, а також порушили стосовно його справу за статтею 205.2 Кримінального кодексу ( "Публічні заклики до здійснення терористичної діяльності, публічне виправдання тероризму або пропаганда тероризму").






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини