Головна Новини Світ США У США від Байдена вимагають завдати прямого удару по союзнику РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

У США від Байдена вимагають завдати прямого удару по союзнику РФ

Навіть демократи критикують політику стримування на Близькому Сході, яка нібито почала провалюватися

29 січня 2024, 16:52
Поділіться публікацією:

Вбивство трьох американських військовослужбовців і поранення ще десятків бойовиками, які підтримує Іран, посилює тиск на президента США Джо Байдена і змушує його завдати удару безпосередньо по Ірану. Однак, як пише видання "Reuters", цей крок глава Білого дому не хотів би робити через побоювання розпалити ще більш масштабну війну.

У США від Байдена вимагають завдати прямого удару по союзнику РФ

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Журналісти зазначають, варіанти відповіді Байдена можуть варіюватися від нападу на іранські сили за кордонами Ірану або всередині нього, або вибору більш обережного нападу у відповідь виключно проти відповідальних за удар бойовиків, які підтримує Іран, кажуть експерти.

Смертоносна атака дала Байдену політичний простір для завдання удару у відповідь США по силах, підтримуваним Іраном, але без ризику прямої війни з Тегераном.

Республіканці вже встигли звинуватити Байдена в тому, що він дозволив американським військовим стати "сидячими качками", чекаючи на той день, коли дрон або ракета зможуть обійти захист баз. Тепер вони вимагають від президента завдати удару по Ірану.

"Єдиною відповіддю на ці напади має бути руйнівна військова відповідь на іранські терористичні сили як в Ірані, так і на всьому Близькому Сході", — заявив сенатор-республіканець Том Коттон.

Екс-президент Дональд Трамп, який сподівається битися з Байденом на президентських виборах, назвав напад "наслідком слабкості та капітуляції Джо Байдена".

Засумнівалися у здатності Байдена знайти правильний вихід із ситуації, що склалася, і в його рідній Демпартії. Демократи відкрито висловили стурбованість тим, що стратегія Байдена щодо стримування конфлікту між Ізраїлем та ХАМАС у секторі Газа зазнає невдачі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи зуміють парламентарі США домовитись про нову допомогу Україні: що важливо для американців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини