Головна Новини Світ США У США відбудеться засідання РНБО: обговорюватимуть ситуацію довкола України
commentss НОВИНИ Всі новини

У США відбудеться засідання РНБО: обговорюватимуть ситуацію довкола України

Джо Байден проведе засідання Ради нацбезпеки, оскільки американці вважають ймовірним наступ Росії в будь-який момент

20 лютого 2022, 08:15
Поділіться публікацією:

У Сполучених штатах планують скликати засідання Ради національної безпеки та оборони 20 лютого для розгляду ситуації з російськими військами довкола України. Про це відомо з сайту Адміністрації президента.

У США відбудеться засідання РНБО: обговорюватимуть ситуацію довкола України

Фото ілюстративне / Pixabay

"Президент Байден продовжує стежити за ситуацією, що розвивається в Україні, і його команда національної безпеки регулярно інформує про події на місцях. Вони підтвердили, що Росія в будь-який момент може почати атаку на Україну", — йдеться в тексті.

Нагадаємо, що 19 лютого відбулася Мюнхенській конференції з безпеки. Під час якої зустрілися для обговорення безпекової ситуації в Європі віце-президент США, президент України Володимир Зеленський, голова Єврокомісії фон дер Ляєн, генеральний секретар НАТО Єн Столтенберг та прем’єр-міністр Естонії Каллас, президент Латвії Левіт, президент Литви Науседа, канцлер Німеччини Шольц, прем’єр-міністр Греції Міцотакіс та лідери інших союзників і партнерів. 

Як повідомляв портал "Коментарі", президент США знову заявив про те, що країни Заходу сповнені рішучості накласти серйозні санкції, якщо Росія продовжуватиме нагнітати обстановку довкола України. Також він повідомив, що 24 лютого Блінкен та Лавров домовилися про зустріч у Європі для переговорів.

Також ми писали, що за словами лідера Штатів, президент Росії Володимир Путін точно прийняв рішення про вторгнення, але місце для дипломатії ще є. На думку експертів, орієнтуватися на ці висловлювання як на симптом того, що за годину або за добу почнеться вторгнення, не слід. Найімовірнішим залишається головний сценарій: військова агресія РФ можлива будь-якої миті (але не гарантована) як один з елементів тиску на Захід у переговорному процесі. У проміжках між переговорами традиційно відбуваються провокації та спроби показати власну силу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини