Головна Новини Світ США У США відреагували на інцидент у Бєлгороді: назвали винних у смерті цивільних росіян
commentss НОВИНИ Всі новини

У США відреагували на інцидент у Бєлгороді: назвали винних у смерті цивільних росіян

Представник США в Радбезі ООН Джон Келлі прокоментував ситуацію з загиблими росіянами у Бєлгороді.

31 грудня 2023, 12:40 comments5417
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Росія скликала екстрене засідання Ради Безпеки ООН через ситуацію у російському місті Бєлгород, де за заявами РФ загинуло понад два десятки цивільних росіян. На цьому ж заході на інцидент відреагував представник США Джон Келлі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на пресслужбу Місії США при ООН.

У США відреагували на інцидент у Бєлгороді: назвали винних у смерті цивільних росіян

Представник США в Радбезі ООН Джон Келлі. Фото з відкритих джерел

Джон Келлі пояснив, що США сумує за кожним втраченим цивільним життям у війні в Україні та інших військових конфліктах у всьому світі. Однак додав, що росіяни також відповідають за дії президента РФ Володимира Путіна.

"Ми не втратили з уваги той факт, що звичайні російські цивільні особи також несуть на собі тягар жорстокої війни Кремля... Так само, як ми відкрито і прямо обговорюємо питання в цій залі, Путін повинен бути чесним зі своїм народом щодо справжньої та наростаючої вартість його війни", — сказав Джон Келлі.

Представник США пояснив, що можлива атака на Бєлгород є наслідком російської агресії проти України на чолі з режимом Путіна. Тому сам президент РФ повинен нести відповідальність за смерть російських громадян.

"Кожного дня триває вторгнення Кремля в Україну, і Путін несе відповідальність за безглузді та непотрібні втрати людей. Це його війна. Це його війна за вибором... Лише Росія несе відповідальність за початок і продовження цієї війни в порушення Статуту ООН і за спричинену втратою життя", — сказав Келлі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Празі різко відреагували на російський виклик Чехії до Радбезу ООН через можливу атаку України по Бєлгороду.

Також "Коментарі" писали про Лаврова, який пригрозив "серйозними заходами" для США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини