Головна Новини Світ США У США відреагували на контакти Туреччини та РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

У США відреагували на контакти Туреччини та РФ

У Держдепі привітали контакти Туреччини та РФ у певному випадку

6 лютого 2024, 07:52 comments1978
Поділіться публікацією:

Вашингтон вітатиме контакти Туреччини та РФ, але тільки в тому випадку, якщо їхня мета – зупинка зловмисних дій агресора. Як передає портал "Коментарі", про це під час брифінгу заявив заступник голови Держдепартаменту США Ведант Пател.

У США відреагували на контакти Туреччини та РФ

Держдеп США. Фото: з відкритих джерел

"Передусім, я залишу право нашим турецьким партнерам говорити про їхні власні зобов'язання у зовнішній політиці, яку вони ведуть. Якщо ж будь-яка країна здатна відігравати значну роль у припиненні певної зловмисної діяльності Росії, ми, безумовно, вітали б це", – сказав представник Держдепу.

Ведант Пател нагадав, що турецька сторона відіграла важливу роль у реалізації Чорноморської зернової ініціативи. У зв'язку з цим Пател наголосив, що важливо, щоб українське зерно доставлялося за призначенням.

Зазначимо, за тією інформацією, що зараз Путін має відвідати Туреччину 12 лютого. Цей візит має стати першою поїздкою російського диктатора до країни-члена НАТО після повномасштабного вторгнення РФ до України. Міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан заявив, що президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган та президент РФ Володимир Путін під час переговорів у Туреччині обговорять новий механізм експорту українського зерна через Чорне море. Фідан заявив, що є зусилля, спрямовані на пошук "нових методів" транспортування українського зерна на світові ринки.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Кремлі офіційно підтвердили, що у лютому російський диктатор Володимир Путін зібрався відвідати Туреччину. І наголосили, що одним із основних предметів переговорів стане ситуація в Україні. До чого може призвести ця подорож? Яку гру може вести турецький лідер Реджеп Ердоган, враховуючи, що Туреччина все ж таки член НАТО, а РФ, за заявами її керівництва та пропагандистів, якраз таки воює з Альянсом? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини