Головна Новини Світ США У США відреагували на заяви про корупцію в оборонній промисловості України
commentss НОВИНИ Всі новини

У США відреагували на заяви про корупцію в оборонній промисловості України

У Державному департаменті США заявили, що не бачили звіту про корупцію в Україні та розкрадання військової допомоги.

27 лютого 2024, 10:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Речник Держдепу США Метью Міллер відповів на питання щодо можливої корупції в оборонній сфері в Україні, зокрема й щодо артилерійських снарядів. За його словами США ведуть діалог з Україною щодо посилення антикорупційних заходів.

У США відреагували на заяви про корупцію в оборонній промисловості України

Речник Держдепу США Метью Міллер. Фото з відкритих джерел

Під час брифінгу 26 лютого речник Державного департаменту США Метью Міллера запитали, чи має Вашингтон підтвердження інформації щодо внутрішньої корупції в оборонній промисловості України. За словами журналістів існують звіти про розкрадання десятки мільярдів доларів, зокрема і тисяч артилерійських снарядів.

Метью Міллер пояснив, що йому невідомі такі повідомлення, а США давно співпрацюють з Україною щодо вирішення можливих корупційних чинників.

"Ми давно ведемо розмови з українським урядом про необхідність вжиття антикорупційних заходів. Ми бачили, як вони вживають низку заходів для боротьби з корупцією протягом останніх кількох років. Ми вважаємо, що вони можуть зробити більше, і ми ведемо з ними постійний діалог щодо цієї теми", — заявив речник Держдепу США.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що відбувається зі справами про корупцію під час війни. Чи спромоглися антикорупційні органи України покарати тих, хто міг бути причетний до резонансних справ, відкритих у воєнний час.

Також "Коментарі" писали, що у США республіканці опублікували звіт, який показав, чи існує в Україні корупція щодо виділеної допомоги від Сполучених Штатів. Крім того, координатор Ради нацбезпеки США Джон Кірбі пояснив, чи існує розкрадання військової допомоги в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини