Головна Новини Світ США У США вперше назвали Китай союзником і натякнули на посилення санкцій проти Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

У США вперше назвали Китай союзником і натякнули на посилення санкцій проти Росії

У Держдепі зазначили, що США перебувають у тісній кооперації з Китаєм щодо санкцій проти РФ

17 листопада 2023, 07:04 comments6431
Поділіться публікацією:

США перебувають у тісній кооперації з Китаєм з усіх питань, пов'язаних із запровадженням санкцій проти РФ. Санкційна політика має продовжувати, обмеження проти Москви мають діяти та тиск має посилюватися. Як передає портал "Коментарі", таку заяву у ході відеобрифінгу зробив помічник держсекретаря США з енергетичних ресурсів Джеффрі Пайєтт.

У США вперше назвали Китай союзником і натякнули на посилення санкцій проти Росії

Джеффрі Пайєтт. Фото: із відкритих джерел

Представник Держдепу зазначив, що США регулярно інформують китайських партнерів про зміну ситуації з ціновою стелею на нафту з Росії.

"Я просто зазначу, що ми знаходимося в дуже інтенсивній кооперації з китайськими союзниками з усіх цих питань навколо цінової стелі та режиму санкції проти РФ", — висловився помічник держсекретаря США.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у середу, 15 листопада, на полях саміту Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва у Сан-Франциско відбулася зустріч президента США Джо Байдена та голови Китайської Народної Республіки (КНР) Сі Цзіньпіна. На думку Байдена, зустріч виявилася "конструктивною та продуктивною", а відносини між Вашингтоном та Пекіном можна охарактеризувати як конкурентні. Він вважає, що сторони досягли реального прогресу, зазначивши, що на зустрічі порушувалося й питання війни Росії проти України. Сі Цзіньпін висловив упевненість у "світлом майбутньому" китайсько-американських відносин, а також заявив про відсутність планів військових дій Китаю проти Тайваню в найближчі роки. Які висновки можна зробити на даний момент, виходячи з доступної інформації? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у КНР відповіли, чи змінилася позиція Сі Цзіньпіна щодо війни в Україні після переговорів з Байденом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини