Головна Новини Світ США У США з'явилася розумна зброя: як винахід запобігатиме випадковим смертям
commentss НОВИНИ Всі новини

У США з'явилася розумна зброя: як винахід запобігатиме випадковим смертям

Винахід може потрясти ринок вогнепальної зброї

11 січня 2022, 17:00
Поділіться публікацією:

Персоналізована розумна зброя, з якої можуть стріляти лише перевірені користувачі, може нарешті стати доступною для людей у США після двох десятиліть питань щодо надійності зброї. Про це повідомляє Reuters.

У США з'явилася розумна зброя: як винахід запобігатиме випадковим смертям

Роб Регент з SGW Designworks демонструє розумну зброю - Reuters

Компанія LodeStar Works 7 січня представила свій 9-мм розумний пістолет для акціонерів та інвесторів у Бойсе, штат Айдахо. Компанія з Канзасу, SmartGunz LLC, каже, що правоохоронні органи проводять бета-тестування свого продукту, подібної, але більш простої моделі.

Обидві компанії сподіваються, що цього року продукт стане комерційно доступним.

Співзасновник LodeStar Гарет Глейзер сказав, що вирішив створити розумну зброю, почувши занадто багато історій про дітей, яких застрелили під час гри зі зброєю без нагляду. Розумна зброя може зупинити такі трагедії, використовуючи технологію для аутентифікації особи користувача та заблокуват зброю, якщо хтось інший спробує з неї вистрілити.

Вони також могли б зменшити кількість самогубств, зробити втрачену або вкрадену зброю непотрібною, а також забезпечити безпеку для офіцерів поліції та тюремних охоронців, які бояться захоплення зброї.

Пістолет LodeStar, орієнтований на покупців вперше, буде коштувати 895 доларів.

LodeStar інтегрував як зчитувач відбитків пальців, так і комунікаційний чіп ближнього поля, що активується телефонним додатком, а також PIN-код. Пістолет може бути авторизований для кількох користувачів.

Зчитувач відбитків пальців розблокує пістолет за мікросекунди, але оскільки він може не працювати у вологому стані чи в інших несприятливих умовах, PIN-код є резервним. LodeStar не продемонстрував сигнал зв’язку ближнього поля, але він діятиме як вторинна резервна копія, дозволяючи використати зброю тоді, коли користувачі зможуть відкрити додаток на своїх телефонах.

Скептики стверджують, що розумна зброя занадто ризикована для людини, яка намагається захистити дім або сім’ю під час кризи, або для поліції на місцях.

Як повідомляли раніше "Коментарі", влада Німеччини вирішила припинити постачання продукції військового призначення до Казахстану.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини