Головна Новини Світ Решта світу У Німеччині зупинили експорт зброї до Казахстану
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині зупинили експорт зброї до Казахстану

Влада Німеччини вирішила припинити постачання продукції військового призначення до Казахстану

9 січня 2022, 23:08
Поділіться публікацією:

Влада Німеччини вирішила припинити постачання продукції військового призначення до Казахстану на тлі протестних подій. Про це повідомив держсекретар Федерального міністерства економіки та захисту клімату Свен Гігольд у Twitter.

У Німеччині зупинили експорт зброї до Казахстану

Казахстан - фото з відкритих джерел

"Вчора я наказав припинити весь експорт зброї з Німеччини до Казахстану. Я також уважно розгляну попередній експорт озброєнь", – сказав Свен Гігольд.

Відповідне рішення було ухвалено після введення військ ОДКБ та наказу президента Касіма-Жомарта Токаєва відкривати вогонь протестувальникам без попередження. У 2021 році в Німеччині видали 25 ліцензій на постачання оборонної продукції до Казахстану на загальну суму близько 2,2 млн. євро.

Нагадаємо, що сталося, що відбувається і що важливо для розуміння України? Чи може щось подібне статися незабаром у нашій країні? Відповіді на ці запитання портал "Коментарі" шукав разом із експертами. Протести жорстко придушені, прихильники Назарбаєва оголошені національними зрадниками, а Казахстан потрапляє в серйозну залежність від Кремля Аналітик, політтехнолог Олександр Кочетков наголошує, що події в Казахстані починалися як стихійний протест громадян проти економічних рішень влади, які не влаштовували їх. Але практично відразу цей протест переріс у боротьбу двох кланів – колишнього президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва та нинішнього Касима-Жомарта Токаєва.

"Саме клановою сутичкою за владу пояснюється і застосування зброї, і організованість дій, і жорстокість з обох сторін. Природно, у процесі взяли активну участь мародери і кримінал. При цьому, ніякої структурованої опозиції там не виявилося. Судячи з усього, Назарбаєв недієздатний, оскільки він жодного разу не з'явився в ефірі та не підтримав своїх прихильників", – акцентує аналітик.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини