Головна Новини Світ США У США заговорили про санкції проти Угорщини: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

У США заговорили про санкції проти Угорщини: що відомо

Сенатори закликали адміністрацію Джо Байдена запровадити санкції проти Угорщини

2 лютого 2024, 22:39
Поділіться публікацією:

Три сенатори Конгресу США закликали Білий дім розглянути можливість запровадження санкцій проти Угорщини.

У США заговорили про санкції проти Угорщини: що відомо

У США зростає невдоволення Угорщиною. Фото з відкритих джерел

Як пише видання Bloomberg, очільник Комітету з міжнародних відносин Бен Кардін вважає угорського прем’єра Віктора Орбана "найменш надійним союзником НАТО, який викликає зростаюче обурення серед партнерів".

Бен Кардін розкритикував затягування Орбаном виділення Євросоюзом фінансової допомоги Україні. Він також засудив Угорщину за зволікання зі схваленням вступу Швеції до НАТО. 

Сенатор вважає, що у відповідь на дії Орбана Білий дім повинен розглянути можливість запровадження санкцій проти Угорщини та скасування безвізового режиму для угорців.

Крім Бена Кардіна, політику Віктора Орбана засудили демократ Жанна Шахін і республіканець Том Тілліс. Вони заявили, що угорський прем’єр ризикує безповоротно зіпсувати відносини своєї країни зі США і НАТО, якщо не посприяє вступу Швеції до Альянсу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що згідно з дослідженням Personnel Service, 22% громадян Польщі негативно налаштовані до українців. Дослідження показало, що найчастіше негативно до громадян України ставляться поляки віком від 25 до 34 років. Натомість громадяни Польщі, яким за 55 років, найчастіше позитивно налаштовані до українців. На зростання негативного ставлення до українців може впливати подорожчання життя та занепокоєння поляків щодо власного матеріального становища через страх, що українські працівники можуть забрати їхню роботу.

"Коментарі" також писали, що замороження війни посилить внутрішні чвари в Україні тоді, як РФ скористається затишшям на фронті для посилення свого військового потенціалу, переконаний заступник командира 14-го окремого полку ЗСУ Євген Карась. Без перемоги України від припинення війни виграє Росія, оскільки повністю перейде на військові рейки та позбудеться міжнародного тиску.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини