Головна Новини Світ США У США занепокоїлись через війну в Україні: що відбувається між РФ та Китаєм
commentss НОВИНИ Всі новини

У США занепокоїлись через війну в Україні: що відбувається між РФ та Китаєм

Китай може отримувати інформацію про американську зброю, яка застосовується у ході війни в Україні.

16 липня 2024, 10:00
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

У США висловили занепокоєння, що Росія може передавати Китаю дані про американське озброєння, яке використовується на війні в Україні. Двопартійний комітет Конгресу США закликав Білий дім розкрити подробиці щодо цього. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Reuters.

У США занепокоїлись через війну в Україні: що відбувається між РФ та Китаєм

США занепокоєні співпрацею Росії та Китаю. Фото з відкритих джерел

Голова комітету від республіканців Джон Муленаар і високопоставлений демократ Раджа Крішнамурті написали лист до Білого дому. У ньому американські посадовці вказують на "тривожні рівні російської адаптації" до деяких видів американської зброї, що підриває обороноздатність США. Крім того, ця інформація може потрапити до Китаю, який надає підтримку військової промисловості РФ.

"Ми повинні передбачити і дійсно діяти, виходячи з припущення, що Росія передає КНР інформацію про вразливі місця або засоби протидії американським і союзницьким системам озброєнь", — йдеться у листі до Білого дому.

Муленаар та Крішнамурті закликали Білий дім оцінити здатність Росії протистояти американській зброї, яка присутня на війні в Україні, а також наскільки Кремль ділиться цими "здобутками" з Китаєм. 

Зазначимо, що на саміті НАТО у Вашингтоні члени альянсу назвали Китай "вирішальним чинником" військових зусиль Росії вказавши на "безмежне" партнерство Пекіна з Москвою.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай різко негативно відреагував на декларацію НАТО за підсумками саміту у Вашингтоні.

Також "Коментарі" писали про те, що у Білому домі заявили, що Китай постачає 90% мікросхем у РФ, а також 70% верстатів, які можна використати для виготовлення зброї для війни в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини