Головна Новини Світ США У США заспокоїли Шойгу, заявивши, що «репетиції ядерного удару по Росії» не було
commentss НОВИНИ Всі новини

У США заспокоїли Шойгу, заявивши, що «репетиції ядерного удару по Росії» не було

Про навчання НАТО та союзників Альянсу було повідомлено завчасно

24 листопада 2021, 09:55
Поділіться публікацією:

У Пентагоні вважають, що занепокоєння Росії щодо військових навчань за участю винищувачів командування США та країн-союзників НАТО у Чорноморському регіоні є безпідставними. Адже про ці навчання було заздалегідь сповіщено інші країни. До того ж жодну з норм міжнародного права не порушено. Так, у Міноборони США прокоментували побоювання голови російського оборонного відомства Сергія Шойгу про те, що в НАТО вже почали "відпрацьовувати ядерний удар" по РФ". Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Голос Америки".

У США заспокоїли Шойгу, заявивши, що «репетиції ядерного удару по Росії» не було

Пентагон. Фото: Новинарня

Дісталася порція критики від Росії і Україні. Москва звинуватила Київ разом із Вашингтоном у постійних провокаціях, а також у "безвідповідальній поведінці". Серед звинувачень на адресу України пролунало те, що Київ систематично одержує від США озброєння, а також застосовує ударні безпілотники на Донбасі. Міністр оборони Сергій Шойгу висловив побоювання, що авіація США під час навчань відпрацьовувала застосування ядерної зброї проти Росії як із західного, так і східного напрямків.

Крім сил США та України у навчаннях, які стривожили Росію, взяли участь ВПС Данії, Польщі, Словаччини, Угорщини та Туреччини.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Кремлі побоюються військових навчань сил НАТО на території України, тому що таким чином може відпрацьовуватись тактика щодо силового варіанту врегулювання конфлікту на сході України. Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що якщо Україна спробує знову піти в наступ на Донбасі, застосовуючи зброю, то Росія залишає за собою право на відповідь. Наслідки можуть бути сумними не лише для України, а й для усієї Європи.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини