Головна Новини Світ США У США затримали студента через повідомлення у груповому чаті: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

У США затримали студента через повідомлення у груповому чаті: що відомо

Студент готувався до теракту в університеті Ембрі-Ріддл

11 грудня 2021, 17:20
Поділіться публікацією:

У США затримали студента через повідомлення у груповому чаті: що відомо

Про підозрілу поведінку студента розповіли його колеги, фото з відкритих джерел

В США заарештували студента авіаційного університету Ембрі-Ріддл. Причина – заяви в інтернеті про напад на навчальний заклад. Про це повідомляє CNN.

Повідомляється, що 19-річний студент планував стрілянину наприкінці навчального року, коли в кампусі буде багато студентів. За словами начальника відділу поліції Дейтона-Біч Джакарі Янга, 9 грудня хлопця затримали. Раніше студенти університету розповіли команді безпеки університетського містечка про повідомлення у груповому чаті Snapchat, які їх насторожили. У затриманого під час обшуків виявили рюкзак із розбірною гвинтівкою та набої. За даними поліції, у затриманого знайшли 800 патронів.

Заарештований Хейгінс зараз перебуває під вартою, він зізнався у тому, що дійсно писав про напад на кампус.  Хейгінса звинувачують у тероризмі, письмовій погрозі вбивством або пораненням і замахом на вбивство першого ступеня.

Суддя задовольнив клопотання про призначення для Хейгінса державного захисника. Найближчим часом відбудеться судове слухання щодо його ув’язнення.

Відомо, що друг затриманого розповів про те, що його товариш говорив про придбання зброї та глушника, яка б вміщалася в рюкзак. Хлопець начебто продав своє авто й купив зброю. Хоча раніше розповідав друзям, що планує відремонтувати стару автівку. Зміни у поведінці товариша насторожили інших.

За словами Янга, дуже пощастило, що студенти вчасно повідомили про підозрілі заяви однокурсника та його зацікавленість ідеєю масового насильства. Завдяки цьому вдалося попередити трагедію.

Як повідомляв портал "Коментарі", у США стратять чоловіка, який 36 років тому вистрелив у вчителя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини