У США заявили про тривожну ситуацію щодо майбутнього України у війні

Американський генерал Крістофер Каволі, вважає, що Росія невдовзі перевершить Україну в 10 разів за кількістю артилерійських ударів, що наблизить Кремль до перемоги. Військовий говорить, що ситуацію може врятувати США.

Командувач збройних сил НАТО в Європі генерал США Крістофер Каволі заявив, що без допомоги Сполучених Штатів Україна програє війну проти Росії. За його словами, цього року, все залежить від США.

На слуханнях Комітету Палати представників Конгресу США з питань збройних сил виступив генерал Крістофер Каволі та пояснив, чому потрібно надати допомогу Україні. За його словами, без США Україна не може збільшити перевагу у артилерійських снарядах проти Росії.

"Їх зараз російська сторона відстрілює п'ять на один. Тож росіяни випускають по українцях у п’ять разів більше артилерійських снарядів, ніж українці здатні відповісти", - сказав Каволі та додав, що ця перевага росіян невдовзі буде 10 до 1.

Командувач збройних сил НАТО в Європі прямо говорить, що за такої ситуації Україна може програти у війні.

"Якщо одна сторона може стріляти, а інша сторона не може стріляти у відповідь, сторона, яка не може стріляти у відповідь, програє. Отже, ставки дуже високі. Цього року вони справді залежать від нас. І без нашої підтримки, вони не зможуть перемогти", - наголосив Каволі.

Нагадаємо, що Конгрес США з жовтня минулого року не може ухвалити пакет допомоги Україні через внутрішньополітичні розбіжності.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що США зробили попередження Китаю щодо співпраці з Росією, яка допомагає Кремлю вести війну в Україні.. В Пекіні одразу відреагували на погрози Вашингтону.

Також "Коментарі" писали, що Інститут вивчення війни пояснив, чому Росія постійно та активно погрожує НАТО.