Головна Новини Світ Китай У Китаї відреагували на критику США щодо співпраці з Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

У Китаї відреагували на критику США щодо співпраці з Росією

З'явилась реакція Китаю на заяву заступника держсекретаря США Курта Кемпбелла, який розкритикував Пекін за співпрацю з Росією.

10 квітня 2024, 16:33
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Пекін повідомив, що Китай має право на "нормальну співпрацю" з Росією. За словами речниці МЗС КНР, не слід США та іншим країнам перекладати відповідальність за війну в Україні на Китай. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Укрінформ".

У Китаї відреагували на критику США щодо співпраці з Росією

Речниця МЗС Китаю Мао Нін. Фото з відкритих джерел

Під час брифінгу речниця МЗС Китаю Мао Нін прокоментувала заяву заступника держсекретаря США Курта Кемпбелла, який сказав, що Сполучені Штати будуть вважати КНР відповідальною за успіхи Росії у війні в Україні через активну співпрацю між обома країнами.

"Китай і Росія мають право на нормальну співпрацю, і така співпраця не повинна відбуватися під зовнішнім втручанням або обмеженнями. Китай не сприйме звинувачень і тиску", — сказала Мао.

Мао Нін наголосила, що Китай займає "об’єктивну та справедливу позицію" щодо війни в Україні та активно включається у просуванні мирних переговорів між Україною та Росіє для завершення конфлікту.

"Якщо певні країни справді піклуються про мир і хочуть якнайшвидшого завершення "кризи в Україні" вони повинні замислитися над її першопричиною та зробити щось, що справді допоможе досягти миру, а не перекладати провину на Китай", — додала речниця МЗС КНР.

Зазначимо, що Китай не називає повномасштабне російське вторгнення в Україну війною, а використовує термін "криза в Україні".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про лідера КНР Сі Цзіньпіна, який наголосив про підтримку Китаєм російського народу.

Також "Коментарі" писали про те, що Китай зробив нову заяву про мирні переговори щодо закінчення війни в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

я

10 квітня 2024, 16:14

варто обмежити купіплю китайських товарів та націоналізувати китайське майно в Україні і світі


Новини