Головна Новини Світ Росія В США пояснили, чому Кремль постійно погрожує НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

В США пояснили, чому Кремль постійно погрожує НАТО

Росія погрожує НАТО, щоб створити умови для виправдання та підтримки довгострокового протистояння Москви та Заходу.

7 квітня 2024, 10:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Росія постійно критикує НАТО та членів організації вказуючи, що Кремль відповість на будь-які дії з боку альянсу. Американський Інститут вивчення війни проаналізував заяви Росії та пояснив, чому у Кремлі використовують таку риторику.

В США пояснили, чому Кремль постійно погрожує НАТО

Російський диктатор Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Після вступу Фінляндії до НАТО у МЗС РФ заявили, що країна "втратила свою незалежність у прийнятті зовнішньополітичних рішень" через вступ до альянсу. Кремль постійно використовує наратив у якому неправдиво стверджує про контроль України з боку НАТО та нібито використання України для погроз у бік Росії.

Зокрема російський посол у Фінляндії Павло Кузнєцов заявив, що Гельсінкі знаходяться на "деструктивному курсі" у відносинах з Росією. За його словами, вступ Фінляндії до НАТО перетворив Балтійський регіон в "зону потенційної ескалації". Крім того, Кузнєцов погрожує відповіддю Фінляндії, якщо в країні буде розміщено ядерну зброю НАТО. 

Також дипломат звинуватив Фінляндію у "русофобії", але наголосив, що Гельсінкі мають дружити з Росією, адже неможливо "уникнути географії". 

"Російські погрози проти країн-членів НАТО спрямовані на те, щоб стримати Захід, і що російські заяви про уявні загрози на адресу НАТО спрямовані на створення інформаційних умов для виправдання та підтримки передбачуваної довгострокової геополітичної конфронтації із Заходом", — підсумовує Інститут вивчення війни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Швеції відреагували на погрози Росії після вступу до НАТО скандинавської країни.

Також "Коментарі" писали про те, що у Росії пригрозили знищенням усіх європейців, якщо країни НАТО введуть свої війська в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини