Головна Новини Світ США У США знову заговорили про санкції щодо Північного потоку-2
commentss НОВИНИ Всі новини

У США знову заговорили про санкції щодо Північного потоку-2

Сенатори ініціюють законодавчу поправку

9 листопада 2021, 09:50
Поділіться публікацією:

Шість сенаторів з Республіканської партії запропонували поправку до оборонного бюджету США на 2022 рік. Суть поправки — введення обов'язкових санкцій до оператора "Північного потоку — 2". Про це пише DW з посиланням на повідомлення на сайті комітету Сената.

У США знову заговорили про санкції щодо Північного потоку-2

Сенатори виступили за введення санкцій, фото з відкритих джерел

Ініціатори поправки — Джеймс Ріш, Роберт Портман, Джон Баррассо, Рональд Джонсон, Томас Коттон і Тед Круз. У тексті названо проект "Північний поток-2" шкідливим. Там наголошується, що Сенат має ухвалювати законодавство, що буде захищати союзників та їх інтереси й протидіяти проектам Кремля.

Сенатор Ріш наголосив, що США не запровадило санкцій до проекту Росії й тому "Путін публічно попереджає лідерів Європейського Союзу про те, щоб вони швидко сертифікували NS2, якщо вони не хочуть відчути найгіршу газову кризу в Європі за останні роки".

За словами Портмана, незапровадження санкцій з боку США лише підбадьорило президента Путіна й зашкодило союзній Україні. Адже до її кордонів стягуються російські війська. Тому наразі санкції мають вирішальне значення для незалежності Європи й її енергетичної безпеки.

"Трубопровід "Північний потік-2" розширить російський вплив і загрожує енергетичній безпеці по всій Європі. Оскільки адміністрація Байдена не буде притягувати Путіна до відповідальності, Конгрес повинен вжити заходів для того, щоб наші союзники по НАТО не були заручниками російської енергії", – сказав Коттон.

Як повідомляв портал "Коментарі", Росія зменшує експорт енергоносія у вигляді газу, щоб ціни на нього зросли для поглиблення енергетичною кризою та мати виправдання для запуску "Північного потоку-2".

Також ми писали, що Європа хоче купувати газ в інших країнах й транспортувати його через Південний коридор. Деякі європейські країни висловилися щодо купівлі природного газу в Азербайджані.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини