Головна Новини Світ США У Техасі з ресторану вигнали сім'ю, яка була у захисних масках
commentss НОВИНИ Всі новини

У Техасі з ресторану вигнали сім'ю, яка була у захисних масках

Подія сталася у ресторані Hang Time Sports Grill

22 вересня 2021, 04:29
Поділіться публікацією:

У штаті Техас із ресторану вигнали чоловіка та дружину, які були у захисних масках. Вони намагалися таким чином захистити свою 4-місячну дитину. Про це розповіли на американському телеканалі CNN.

У Техасі з ресторану вигнали сім'ю, яка була у захисних масках

США (фото з відкритих джерел)


У пари Наталі Вестер і Хосе Лопеса-Герреро є 4-місячний син, у якого ослаблений імунітет. Вони розповіли, що надіти захисні маски, не дивлячись на те, що у штаті багато випадків зараження коронавірусом, було виваженим рішенням, оскільки вони думали про дитину. Це сталося 10 вересня у барі містечка Роулетт.


"Ми — молоді батьки, і у розпалі пандемії ми не маємо вибору, ми повинні думати про дитину... Того вечора моя мама не змогла посидіти з малюком, тому ми пішли на зустріч з друзями разом із сином...", — розповіла Наталі.


У їх 4-місячного сина муковісцидоз. Це системне спадкове захворювання, викликане мутацією на генному рівні. При такому захворюванні відбувається ураження залоз зовнішньої секреції та складні порушення функцій органів дихання. Попри це батьки завжди носили захисні маски під час пандемії та знімали їх тільки тоді, коли потрібно було поїсти.


Однак у ресторані Hang Time Sports Grill & Bar їх попросили зняти маски або покинути заклад. Журналісти намагалися зв'язатися з керівництвом установи, але безрезультатно.


Нагадаємо, апеляційний суд штату Флорида анулював рішення суду нижчої інстанції, тим самим визнавши законним рішення губернатора Рона ДеСантіс про скасування обов'язкового носіння захисних масок у федеральних установах. ДеСантіс — губернатор, представник Республіканської партії. Він заявив, що жителі Флориди мають право не носити захисні маски під час пандемії коронавірусу, оскільки це не є обов'язковою вимогою федерального уряду і порушує права і свободи громадян. Також правило стосувалося шкіл. Тобто вчителям і учням дозволили ходити без масок попри нові рекомендації президента США Джо Байдена.


Однак у Флориді питання захисних масок мало політичне значення. Ті, хто проти носіння масок, заявляли, що це порушення прав і свобод громадян, а їх опоненти говорили про маски як необхідні превентивні заходи для стримування коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Евгений

22 вересня 2021, 05:58

Молодцы!!!!


Новини