Головна Новини Світ США У Трампа з’явилась конкурентка за посаду у боротьбу за президенство США
commentss НОВИНИ Всі новини

У Трампа з’явилась конкурентка за посаду у боротьбу за президенство США

Губернаторка Південної Кароліни Ніккі Гейлі може стати головним конкурентом Трампа на виборах президента від Республіканської партії.

30 жовтня 2023, 10:05 comments1850
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

На початку року здавалось, що головним конкурентом для Дональда Трампа у Республіканській партії може бути губернатор Флориды Рон Десантіс. Однак, губернаторка Південної Кароліни Ніккі Гейлі, вже займає третє місце у Республіканській партії та ймовірно може змістити Десантіса з другого місця та стати головним конкурентом Трампа.

У Трампа з’явилась конкурентка за посаду у боротьбу за президенство США

Дональд Трамп та Ніккі Гейлі. Фото з відкритих джерел

На зміну настроїв американців вплинули дебати та позиція Ніккі Гейлі, яка завзято підтримує Україну, на противагу багатьох інших кандидатів в президенти від республіканців. Наприклад, Вівек Рамасвамі назвав Путіна диктатором, однак вказав, що це не означає, "що Україна хороша". А Рон Десантіс під час дебатів намагався зайняти нейтральну позицію та тільки говорив про потребу припинити війну, однак вказав, що США мають виставити рахунок Україні.

"Вона проривається в потрібний момент. Все інше було смішним передсезонним висвітленням, як бейсбольні команди під час літніх тренувань… Я думаю, що все починається зараз", — сказав республіканський стратег Майк Мерфі.

На початку 2023 року Дональда Трампа підтримувало 47%, Рона Десантіса – 32%, а Ніккі Гейлі мала лише 3%. Однак станом на жовтень показники змінились. Колишнього президента США Дональда Трампа Рейтинг збільшився до 60%, губернатор Флорида Рон Десантіс втратив понад 10% і тепер має 14%, а Ніккі Гейлі збільшила свої показники до 7%.

"Є ознаки того, що Гейлі тепер є критичним фактором у перегонах, що видно не лише в прихильниках, які підтримують її, але й у противниках, які колись її ігнорували", — пише видання Politico.

Нещодавно Майкл Пенс зняв свою кандидатуру за боротьбу на виборах президента США. Він займав проукраїнську позицію, подібну до Ніккі Гейлі, що може дати їй додаткові голоси.

"Україна — мирна проамериканська країна. Російський диктатор є злом. Він військовий злочинець, який винен у геноциді", — заявила нещодавно Гейлі та додала, що США повинні надавати допомогу Україні, щоб вигнати Росію.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про дебати серед кандидатів в президенти США, де стало відомо, хто відкрито виступає проти України.

Також "Коментарі" писали, що новообраний спікер Палати представників США несподівано змінив своє ставлення до України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини