Головна Новини Світ США Дебати серед кандидатів в президенти США: хто відкрито виступає проти України
commentss НОВИНИ Всі новини

Дебати серед кандидатів в президенти США: хто відкрито виступає проти України

Один з кандидатів в президенти США категорично виступив проти допомоги Україні та закликав до територіальних поступок.

28 вересня 2023, 10:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

В ніч на 28 вересня пройшли другі дебати серед кандидатів в президенти США від Республіканської партії. В них взяло участь сім кандидатів і один з них був категорично проти підтримки України.

Дебати серед кандидатів в президенти США: хто відкрито виступає проти України

Кандидат в президенти США Вівек Рамасвамі. Фото з відкритих джерел

Однією з важливих тем під час дебатів стала війна в Україні та позиції кандидатів в президенти США до неї. Особливо гострим питанням стало фінансова та військова підтримка США на передодні ухвалення нового бюджету.

Критичну позицію до України зайняв Вівек Рамасвамі, який висловився проти подальшої підтримки для України, а також вказував на можливість віддати частину українських територій. На його думку, це відвернуло б ідею союзу Росії з Китаєм. Крім того, Рамасвані загалом критично висловлювався про Україну

"Те, що Путін є злим диктатором, не означає, що Україна хороша. Це країна, яка заборонила 11 опозиційних партій", – сказав Рамасвамі.

Однак інші кандидати розкритикували слова Вівека Рамасвамі. Наприклад Ніккі Гейлі заявила, що "перемога Росії стане перемогою і для Китаю". Подібні тези озвучив інший кандидат Майкл Пенс.

"Вівек, якщо ти дозволиш Путіну заволодіти Україною, це буде зелене світло для Китаю захопити Тайвань", — сказав Пенс та додав, що "мир приходить через силу".

Єдиним хто не висловив свою позицію чітко, став губернатор Флориди Рон Десантіс, який заявив про необхідність закінчити війну, однак також наголосив, що США мають виставити рахунок Україні за допомогу. Один з лідерів в кандидати в президенти від Республіканської партії Дональд Трамп не був присутній на дебатах.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що головний конкурент Трампа проти вступу України до НАТО.

Також "Коментарі" писали, що в США вибув перший кандидат на посаду президента.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини