Головна Новини Світ США У Зеленського попередили про наближення критичного моменту: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського попередили про наближення критичного моменту: про що йдеться

Андрій Єрмак очікує рішення Конгресу США у квітні, без чого Україні буде складно далі давати відсіч російським окупантам

5 квітня 2024, 11:10
Поділіться публікацією:

В Офісі президента вважають, що Україна наближається до критичного моменту. Тому очікують, що Конгрес США таки ухвалить довгоочікуване рішення про фінансування допомоги Україні у квітні. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю Politico заявив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

У Зеленського попередили про наближення критичного моменту: про що йдеться

Єрмак та Салліван. Фото з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, що Андрій Єрмак після чергової розмови з радником президента США з нацбезпеки Джейком Салліваном залишився впевненим, що допомогу в кінцевому підсумку буде схвалено.

При цьому глава ОП не уточнив, коли саме це станеться, але висловив упевненість, що Конгрес ухвалить рішення найближчим часом.

"Тим часом це варте нам життів, і я дуже сподіваюся, що цього місяця буде прийнято, тому що Україна наближається до критичного моменту", — заявив Андрій Єрмак.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чим ближче другий тиждень квітня, коли Конгрес США вийде з канікул, тим більше туману щодо того, що буде за допомогою України. За інформацією Politico, речник Палати представників США Майк Джонсон придумав нову сумнівну схему надання такої підтримки. А у Білому домі вже дали зрозуміти, що президент Джо Байден не підпише законопроект, що включає "нововведення" від Джонсона, серед яких – надання Україні частини допомоги у вигляді кредиту. Мовляв, спікер має поставити на голосування варіант, який уже проголосував Сенат, що включає безоплатну допомогу Україні, Ізраїлю, Індо-Тихоокеанський регіон. Експерти поділилися з порталом "Коментарі" своїми прогнозами щодо того, чого нам очікувати від американського парламенту в найближчому майбутньому.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи посилиться підтримка партнерів: що важливе для України на даному етапі війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини