Головна Новини Світ Росія Росія намагається "підкупити" африканські країни, щоб отримати голоси в ООН
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія намагається "підкупити" африканські країни, щоб отримати голоси в ООН

Росія підкупляє голоси в ООН, путінський режим спокушає Африку зерном і зброєю

5 лютого 2023, 13:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Росія намагається купити підтримку африканських країн та отримати голоси на Генасамблеї ООН. Путін пропонує цим країнам інвестиції на пільгових умовах, експорт продовольства та поставки зброї. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на опозиційні ЗМІ РФ.

Росія намагається "підкупити" африканські країни, щоб отримати голоси в ООН

Росія підкуповує країни Африки. Фото з відкритих джерел

Глава МЗС Росії Сергій Лавров здійснив візит до кількох африканських країн. Кремлівська пропаганда повідомляла, що Росія повертається до традиційних та тісних відносин з країнами Африки, проте вплив Москви на цьому континенті відбувається не тільки через авторитет РФ, а за допомогою інвестицій. Лише у 2022 році Росія експортувала в Африку зерна на 2,5 млрд, та зброї на кілька десятків мільярдів.

Як наголошують опозиційні ЗМІ РФ, Москва пропонувала Еритреї контракти в оборонній сфері, а африканська країна мала утриматись від голосування резолюції ООН проти російської агресії. Ангола також повинна була прийняти нейтральну позицію, за що Росія пропонувала створення атомних та промислових об’єктів і відкриття нових культурних центрів. Есватіні за таку ж позицію Кремль запропонував постачати зерно та добрива.

Для Демократичної Республіки Конго Росія запропонувала імпорт товарів та можливість врегулювати кризу в Лівії. За це ДРК зберігала статус нейтральності та встановила бюст Гагаріна в Кіншасі, столиці країни. Нещодавній візит президента Білорусі Олександра Лукашенка до Зімбабве ймовірно має такі ж самі цілі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що Лукашенка зістріли як героя в одній з країн Африки. Відповідне відео потрапило в мережу.

Також "Коментарі" писали про реакцію Росії на нові санкції, які запровадив уряд Канади.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

bess

5 лютого 2023, 14:07

Розпродаж! Норвежська Термобілизна для українських холодів (лише 690 грн.)------> https://e.vg/ntech


Новини