Головна Новини Світ США Угода з безпеки: Блінкен розповів, на що може розраховувати Київ
commentss НОВИНИ Всі новини

Угода з безпеки: Блінкен розповів, на що може розраховувати Київ

Держсекретар Блінкен розкрив деталі угоди щодо безпеки між США та Україною

15 травня 2024, 08:00
Поділіться публікацією:

Угода з безпеки між Сполученими Штатами та Україною, робота над якою все ще триває, передбачатиме військову допомогу Києву та допоможе йому вступити до НАТО. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час візиту до Києва зробив державний секретар США Ентоні Блінкен.

Угода з безпеки: Блінкен розповів, на що може розраховувати Київ

Ентоні Блінкен. Фото: з відкритих джерел

Держсекретар США заявив, що угоди з безпеки, які Україна наразі укладає, стануть важливим чинником для подальшого приєднання України до НАТО.

"Згідно з нашою десятирічною угодою, Сполучені Штати підтримуватимуть оборону та безпеку України у низці вкрай важливих сфер – від авіації до ППО, від дронів до розмінування", – додав держсекретар США.

Ентоні Блінкен натякнув також на прописаний в угоді механізм консультацій у разі нападу: "Якщо Росія чи хтось ще нападе на Україну, ми негайно спільно з Україною працюватимемо на найвищому рівні, щоб узгодити найкращу відповідь на загрозу".

Крім того, за словами Блінкена, угода з безпеки України та США допоможе прискорити зусилля розвитку українського оборонно-промислового комплексу, що дозволить їй у довгостроковій перспективі менше покладатися на військову допомогу інших держав, а також сприяти економічному зростанню.

"Все це гарантуватиме, що в момент, коли виконані всі умови і з цим погоджуються всі союзники, вступ України до НАТО буде швидким та плавним", — підсумував держсекретар США.

Читайте також на порталі "Коментарі" — держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що російський диктатор Володимир Путін помиляється, вважаючи, що час на боці РФ. Насправді, наголосив держсекретар США, час на боці України, яка зближується з НАТО та ЄС , а також нарощує оборонне виробництво.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини