Головна Новини Світ США Україна може отримати допомогу від США: республіканці в Сенаті запропонували вихід з глухого кута
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна може отримати допомогу від США: республіканці в Сенаті запропонували вихід з глухого кута

Сенату необхідно змінити курс щодо пакету законів про національну безпеку та зосередитися на наданні зовнішньої допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню

7 лютого 2024, 11:30 comments1187
Поділіться публікацією:

Лідер республіканців у Сенаті Мітч Макконнелл заявив, що пакет законів про імміграцію та міжнародну допомогу, зокрема Україні, не стане законом через опозицію спікера Палати представників Майка Джонсона та занепокоєння серед республіканців у Сенаті. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє "CNN".

Україна може отримати допомогу від США: республіканці в Сенаті запропонували вихід з глухого кута

Сенат США. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, разом з тим Мітч Макконнелл запропонував вихід із ситуації, що склалася. Він вважає, що Сенату необхідно змінити курс щодо пакету законів про національну безпеку та зосередитися на наданні зовнішньої допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню.

"Є й інші частини цього проєкту, які також є надзвичайно важливими: Україна, Ізраїль, Тайвань. На мою думку, ми, все ж таки, повинні зайнятися іншими (питаннями, крім кордону), тому що це важливо. Не те, що кордон не важливий, але ми не можемо досягти результату", – вважає Макконнелл.

На його думку, законодавці мають рухатися саме у цьому напрямі, а лідер сенатської більшості від демократів Чак Шумер має вирішити, як переформулювати це питання.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ситуація із виділенням США макрофінансової підтримки Україні, схоже, знову зайшла у глухий кут. Щойно Сенат (верхня палата парламенту) опублікував проєкт, нібито узгоджений і демократами, і республіканцями (що поєднує зовнішню допомогу з вирішенням міграційних проблем), як його почали критикувати. Причому критикуватиме і екс-президент США Дональд Трамп, і трампістське крило в Палаті представників (нижня палата парламенту). Дійшло до того, що республіканці в Сенаті, які днями мали підтримати узгоджений двопартійний варіант, почали вагатися. Експерти продовжують аналізувати для порталу "Коментарі" законопроект, що відбувається навколо так потрібного Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини